Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10/9) στον Πειραιά, όταν τραμ συγκρούστηκε με λεωφορείο στην οδό Μικράς Ασίας, λίγο πριν την έξοδο για την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.
Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση και σκηνές πανικού, ενώ από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά 30 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι οδηγοί των δύο οχημάτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 17 τραυματίες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Θριάσειο Νοσοκομείο και 6 ακόμη στο ΚΑΤ, με την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ να είναι άμεση – στο σημείο επιχείρησαν έξι ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα.
Επιβάτης: «Ήμουν και στο τροχαίο με τα λεωφορεία στη Βούλα»
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία επιβάτη του τραμ, ο οποίος όπως αποκάλυψε βρισκόταν και στο σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε τον Ιούλιο στη Βούλα, όταν δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 47 άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι.
«Ήμουν και στο λεωφορείο της Βούλας, είμαι ακόμα τραυματίας. Χτύπησα στο παρμπρίζ. Και τώρα, με το τραμ… δεν χτύπησα, αλλά ένιωσα πάλι τον φόβο. Επικράτησε πανικός, δύο-τρία άτομα τραυματίστηκαν και ήταν σοκαρισμένα», είπε χαρακτηριστικά.
Η πιθανή αιτία του ατυχήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση ενδέχεται να προκλήθηκε από αιφνίδια αδιαθεσία του μηχανοδηγού του τραμ, ο οποίος φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του, αλλά πρόλαβε την τελευταία στιγμή να ενεργοποιήσει το χειρόφρενο, αποτρέποντας τα χειρότερα.
Η κυκλοφορία στη Γραμμή 7 του Τραμ (Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα Πειραιά) αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.