Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Είχαν πολλά όπλα αλλά λιγότερα πρόβατα από αυτά που είχαν δηλώσει – Τι αποκάλυψε η έρευνα των αστυνομικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο
Πέντε συλλήψεις
Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, με την έρευνα να αποκαλύπτει όπλα αλλά και… λιγότερα πρόβατα!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 27 και 63 ετών, μετά από αστυνομική επιχείρηση, στην οποία διενεργήθηκαν έρευνες στο σπίτι, αποθήκη και ποιμνιοστάσιο που είχαν και χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- 1 πιστόλι
- 3 κυνηγετικά όπλα
- 1 αεροβόλο όπλο
- 1 γεμιστήρα πιστολιού
- 64 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
- 4 μαχαίρια
- 1 συσκευή ανίχνευσης καμερών / GPS
Επίσης, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για ζωοκλοπή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
“Συνελήφθησαν πρωινές ώρες (12.06.2026) χθες σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 63 ετών κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί Όπλων και της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.
Ειδικότερα στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε οικία, αποθηκευτικό χώρο και ποιμνιοστάσιο που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
-1- πιστόλι
-3- κυνηγετικά όπλα
-1- αεροβόλο όπλο
-1- γεμιστήρα πιστολιού
-64- πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
-4- μαχαίρια
-1- συσκευή ανίχνευσης καμερών / GPS
Επιπλέον σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραβάσεις της Αστυνομικής διάταξης περί Ζωοκλοπής (αδυναμίας συγκέντρωσης ποιμνίου και μη υποβολή κτηνοτροφικών δηλώσεων τελευταίας τριετίας)
Η προανάκριση ενεργείται από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.”.
Τρεις συλλήψεις και στο Ρέθυμνο – Είχαν 123 πρόβατα αλλά δήλωναν 1840
Ένας 52χρονος, ένας 23χρονος και μια 41χρονη συνελήφθησαν και σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν στην διάρκεια της επιχείρησής τους, όπλα, φυσίγγια μαχαίρια κ.α., καθώς και λιγότερα πρόβατα, από αυτά που δήλωναν.
Πιο συγκεκριμένα, στο ποιμνιοστάσιό τους, εντοπίστηκαν 123 πρόβατα αντί για 1840 τα οποία είχαν δηλώσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
“Στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου για την καταπολέμηση της οπλοκατοχής και την πρόληψης της παραβατικότητας και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, οργανώθηκε χθες (12.06.2026) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικία και λοιπούς χώρους και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (52χρονος, 23χρονος και 41χρονη) ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε δύο ακόμα ημεδαπούς για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- Περίστροφο
- Γεμιστήρα πιστολιού
- 220 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
- Ξιφολόγχη και σιδερογροθιά
- 19 μαχαίρια διαφόρων τύπων
Επίσης κατά τον έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο των ημεδαπών διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής καθώς καταμετρηθήκαν 123 προβατοειδή αντί των δηλωθέντων 1840, μέρος των οποίων δεν έφεραν προβλεπόμενα ενώτια.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης.”.


