Κεγκέρογλου στον ΣΚΑΪ Κρήτης για την υποψηφιότητά του: Είναι ανάγκη να πάμε στην επόμενη μέρα

Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, όπως πρώτο αποκάλυψε το Creta24, μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως, στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Λίγα εικοσιτετράωρα, πριν την εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής στο Αρκαλοχώρι, ο κ. Κεγέρογλου, μίλησε στην Φαίη Σφακιωτάκη και τον Μανόλη Αλεξάκη, για τους λόγους που τον ώθησαν να μετακινηθεί από την πολιτική σκηνή, στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Σήμερα υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση στον δήμο Μινώα Πεδιάδας. Μιλήσαμε ήδη για τον σεισμό και το αεροδρόμιο, που βρίσκεται υπό κατασκευή. Προϋπήρχε η ερημοποίηση της υπαίθρου. Έχουμε μια κατάσταση που οδήγησε πολλούς  συνδημότες μου και απλούς πολίτες αλλά και στελέχη, να μου απευθύνουν κάλεσμα για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον δήμο, στον τόπο καταγωγής μου, προκειμένου να δρομολογήσουμε λύσεις για τα άμεσα προβλήματα και κυρίως, να δρομολογήσουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης που θα ανοίξει τον δρόμο για έναν δήμο πρότυπο, στον οποίο οι πολίτες θα έχουν καλύτερη τύχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς θα ανακοινώσει στην ομιλία του το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε: «Θα καταθέσω τις σκέψεις μου για το πως μπορούμε από την σημερινή κατάσταση να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες του δήμου και δρομολογώντας, με βάση τις προτεραιότητες που θα καταθέσω, το “αύριο”. Δρομολογώντας ένα συνολικό σχέδιο βιώσιμης και ισόρροπης κατάστασης».

Για τους χειρισμούς της παρούσας δημοτικής αρχής στα μεγάλα ζητήματα, όπως εκείνο του καταστροφικού σεισμού, ο κ. Κεγκέρογλου, διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα «αντικατάστασης και κάλυψης κενού». «Δεν καλύπτουμε κενά, δεν είναι θέμα αντικατάστασης του διαχειριστικού μοντέλου που είχε επικρατήσει μέχρι τώρα. Είναι η ανάγκη για να πάμε στην επόμενη ημέρα, που υπερβαίνει αυτά τα οποία έχουμε πράξει. Εγώ στήριξα και στηρίζω τη δημοτική αρχή μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της, με παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο – αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα- προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις στα θέματα για την επόμενη ημέρα».

Κεγκέρογλου για συνεργασία με Καλογεράκη: «Χρειάζεται συστράτευση»

Ο κ. Κεγκέρογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη, μέσα από την οποία γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο ανδρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Κεγκέρογλου γνωστοποίησε ότι «υπάρχει επικοινωνία με όλους και με τον σημερινό δήμαρχο και με πρώην δημάρχους. Χρειάζεται συστράτευση».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα