Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων
Εξαντλημένος και αφυδατωμένος εντοπίστηκε πλησίον του Φαραγγιού της Σαμαριάς, στην περιοχή Αγίου Ρούμελη, ο 20χρονος Γάλλος.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δημοσιοποίησε βίντεο που παρουσιάζει καρέ – καρέ την ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης του νεαρού τραυματία, που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 3 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν, ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από τέσσερις πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και τρεις πυροσβέστες από το Π.Κ. Ανώπολης.
Ο 20χρονος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια, ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και ακολούθως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων.