Κοντά στο σημείο καμπής για την καταστροφή των μισών εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν βρίσκονται οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), σύμφωνα με δηλώσεις πηγών σε δημοσίευμα της Jerusalem Post.
Η αποκάλυψη έγινε μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής εκπροσώπου των IDF, ταξίαρχου Έφι Ντεφρίν, το απόγευμα της Πέμπτης, ο οποίος σημείωσε ότι η πολεμική αεροπορία έχει πλέον καταστρέψει “εκατοντάδες” τέτοιους εκτοξευτές.

Λιγότεροι εκτοξευτές – λιγότερες και πιο αργές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων
Τέτοια στατιστικά στοιχεία θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά σημαντικά, διότι υπάρχει ένα πιθανό σημείο καμπής γύρω στο 50-70% κατεστραμμένων ιρανικών εκτοξευτών, όπου, ακόμη και αν η Ισλαμική Δημοκρατία έχει ακόμη χιλιάδες βαλλιστικούς πυραύλους, θα καταστεί ανίκανη να εκτοξεύσει περισσότερους από 10-30 κάθε φορά, γεγονός που θα καταστήσει πολύ πιο εύκολη την κατάρριψη όλων των πυραύλων από την αεράμυνα του Ισραήλ.
Οι εκτοξευτές πυραύλων του Ιράν αποτελούν βασικό στόχο για το Ισραήλ. Τη Δευτέρα, οι IDF είχαν ανακοινώσει ότι είχαν καταστρέψει 120 ιρανικούς εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων, περίπου το ένα τρίτο του συνόλου που διαθέτει η Τεχεράνη.
Η τάση των εκτοξεύσεων, όπου από εκατοντάδες πύραυλοι κάθε φορά έχουν μετατραπεί σε δεκάδες, δείχνει ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν μειώσει σημαντικά τις πολεμικές δυνατότητες της Τεχεράνης.