Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα δήλωσε πως έγινε απόπειρα δολοφονίας του με δηλητηριασμένα σοκολατάκια, με τρούφες που περιείχαν «τρία χημικά προϊόντα» και του δόθηκαν κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης.
Η παρουσία τριών χημικών συστατικών «σε υψηλή συγκέντρωση δεν μπορεί να ήταν αθέλητη», είπε ο κ. Νομπόα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNNi, προσθέτοντας πως «καταθέσαμε μήνυση» και «παρουσιάσαμε αποδείξεις» ιδίως για «τη συγκέντρωση των τριών χημικών προϊόντων».
Ο 37χρονος πρόεδρος δήλωσε ότι οι τοξικές ουσίες δεν θα μπορούσαν να προέρχονται από τα ίδια τα προϊόντα ή τη συσκευασία τους.
Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση του Νομπόα καταγγέλλει απόπειρα κατά της ζωής του, εν μέσω αντικυβερνητικών διαμαρτυριών των ιθαγενών και αυξανόμενης εγκληματικότητας.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι το όχημα του Νομπόα έφερε σημάδια από σφαίρες, αφού η αυτοκινητοπομπή του δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, θυμωμένοι για τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.
Ο υπουργός Άμυνας Τζιαν Κάρλο Λοφρέδο το χαρακτήρισε «απόπειρα δολοφονίας».
Δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος, όπως κάλυκες. Ο Νομπόα βγήκε αλώβητος.


