CrediaBank: Οι αντιδράσεις παίρνουν επίσημη μορφή – επιστολή Κεγκέρογλου για το κλείσιμο της Τράπεζας στο Καστέλλι

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου

Το CRETA24 έφερε τις προηγούμενες ημέρες στην επικαιρότητα το μείζον ζήτημα της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της πρώην Παγκρήτιας Τράπεζας και νυν ΄΄Crediabank΄΄ στο Καστέλι.

Θυμίζουμε ότι με δεδομένο ότι δεν λειτουργεί άλλη Τράπεζα, η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών που θα αποκλείονται από βασικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Σήμερα, Πέμπτη (05/03), μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την οριστική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αρκαλοχώρι, αλλά και το κλείσιμο του καταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Καστέλλι, έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, εκφράζοντας ”την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής για την απόφαση που αφορά το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, μια περιοχή που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2021 και βρίσκεται ακόμη σε πορεία αποκατάστασης και επανεκκίνησης”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδος:

Σε μία ακόμη παρέμβαση, προχώρησε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την οριστική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αρκαλοχώρι, αλλά και το κλείσιμο του καταστήματος της CrediaBank στο Καστέλλι.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο Δήμαρχος εκφράζει την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής για την απόφαση που αφορά το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, μια περιοχή που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2021 και βρίσκεται ακόμη σε πορεία αποκατάστασης και επανεκκίνησης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η τοπική κοινωνία βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με το οριστικό κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος στο Καστέλλι, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό κενό στην εξυπηρέτηση κατοίκων, επαγγελματιών, αγροτών και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερα επιβαρυμένες αναμένεται να είναι οι συνέπειες για τις ευάλωτες ομάδες, κυρίως για τους ηλικιωμένους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές συναλλαγές και δυσκολεύονται στις μετακινήσεις.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος, η αποδυνάμωση τόσο μιας βασικής υπηρεσίας, όπως το ταχυδρομείο, όσο και της τραπεζικής παρουσίας σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι αντίστοιχα, οδηγεί σε περαιτέρω κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση και λειτουργεί ανασταλτικά για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Σε δήλωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι αποφάσεις αυτές έχουν βαρύ και πολυεπίπεδο αντίκτυπο για την τοπική οικονομία και κοινωνία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συνεπάγονται δυσκολίες και πρόσθετο κόστος στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, Ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε ισότιμη μεταχείριση και ουσιαστική στήριξη της περιφέρειας, επιδιώκοντας την επανεξέταση των αποφάσεων και την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας».

Προηγούμενο

Οχήματα leasing με ημερομηνία λήξης: Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου

Επόμενο

Σε δομή στη Γερμανία παραμένει η 16χρονη Λόρα - Επέστρεψε στην Πάτρα ο πατέρας της

Σχετικά Άρθρα