Μέχρι τέλος Ιουνίου η Κρήτη θα είναι «πράσινη», εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Λάμπρος Βαμβακάς.

Ο συνδυασμός των εμβολιασμών αλλά και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, σύμφωνα με τον κ. Βαμβακά, θα βοηθήσει ώστε τις επόμενες ημέρες η Κρήτη να έχει μια πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, και να εμφανίζονται με «πράσινο» στην επιδημιολογικό χάρτη και οι τέσσερις νομοί της.

Ο κ. Βαμβακάς τόνισε για μία ακόμη φορά ότι είναι πολύ σημαντικό οι εμβολιασμοί στο νησί να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς, αφού αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων του νησιού.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τουρισμό και επομένως τη οικονομία του νησιού και είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν. Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια Κρήτης αναμένεται να στείλει επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με όλες τις προτάσεις της, με τις οποίες θα επιτευχθεί η επιτάχυνση του εμβολιαστικού ρυθμού στο νησί, αφού η μέχρι τώρα στρατηγική εμβολιασμού στο νησί έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στις τοπικές αρχές, οι οποίες θεωρούν πως θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ περισσότεροι εμβολιασμοί αν οι προτάσεις των τοπικών φορέων είχαν γίνει δεκτές νωρίτερα.

Τέλος ο κ. Βαμβακάς τάχθηκε υπέρ των προνομίων στους εμβολιασμένους αλλά και του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού. «Τα προνόμια στους εμβολιασμένους πρέπει σιγά σιγά να υπάρξουν και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων συγκεκριμένων ομάδων δεν σας κρύβω ότι το βλέπω και εγώ θετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.