Τον… ΟΦΗ θωρείς και το συρμό του γυρεύεις;

Οι γηγενείς παίζουν και για τη φανέλα, τον κόσμο, όλες τις ιδέες του ποδοσφαίρου, που θα έλεγε και ο Καμύ.

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Δεν είναι η μεγάλη χθεσινή εμφάνιση και αποτελεσματικότητα του ΟΦΗ με μία ομάδα που (ιστορικά τουλάχιστον) είναι πιο ισχυρή και αν όχι καλύτερη από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ. Τη νορβηγική Μπραν και τους άγνωστους Τσέχους ,που μπήκαν από το παράθυρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν τους είδα και πολύ καλύτερους από τους Βούλγαρους που τα βρήκαν σκούρα με τον ΟΦΗ σε ένα στάδιο που είναι αλήθεια δεν βολεύει τόσο για ποδόσφαιρο!

Δεν είναι ότι μια περιφερειακή ομάδα της χώρας– με τσαγανό και παράδοση πια- ότι είναι η μόνη που προσέφερε βαθμούς στην χώρα ενώ οι άλλοι…μεγαλόσχημοι του ΠΟΚ και της συμπρωτεύουσας έφεραν μόνο αίμα και δάκρυα. Στην περίπτωση του ΟΦΗ κρύβεται το μυστικό ή για να είμαστε πιο ακριβείς πιο μυστικό, το… ολοφάνερο κλειδί εάν θέλουμε να φτιάξουμε (λίγο) το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι δυο άλλες ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκαν χθες και με το… ζόρι έφεραν ισοπαλίες μόνο κατ’ ευφημισμόν ελληνικές είναι. Γιατί στηρίζονται σε αμφιβόλου αξίας ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές που δεν τους ήξερε μέχρι πρότινος ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους! Ρώτα ένα Δανό υδραυλικό να σου πει για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, εντάξει για εκείνον του ΠΑΟΚ… μην πω είναι εκτός συναγωνισμού.

Στον αντίποδα ο ΟΦΗ μετά από παλινωδίες ετών, προφανώς κατάλαβε τι πήγαινε λάθος. Τα παλτά έπρεπε να φύγουν. Και πήρε αποφάσεις. Έφερε ένα πολύ καλό Έλληνα προπονητή, του έδωσε αξία -εκείνη που πρέπει!- του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει με Έλληνες παίκτες και ξένους που ζυγίστηκαν και βρέθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και εκείνος το ανταπέδωσε. Όχι μόνο με επιτυχίες που βλέπει ο κόσμος. Αλλά με δουλειά και σύστημα. Και στον τελικό, και στο Super Cup και στην πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση χρησιμοποίησε 8-9 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα! Και τοποθέτησε 2-3 καλούς ξένους ως ενίσχυση. Μακριά από μας τα… σοβινιστικά,, εθνικιστικά. Αλλά ο ΟΦΗ δεν ανακάλυψε την Αμερική. Δείτε τι κάνουν οι Νορβηγοί της Μπόντο, δείτε τι κάνουν σε καλύτερα από δικά μας πρωταθλήματα- δεν αναφέρομαι στις λίγκες των δισεκατομμυρίων που εκεί πια είναι σόου.

Θέλει και ο κόσμος ελληνικό χρώμα. Του αρέσει να βλέπει τον Αποστολάκη να κάνει τέτοιο ματς, ταυτίζεται με τον Ανδρούτσο και τον Φούντα. Δεν είναι εύκολο να ταυτιστείς με τον… Μπάμπα…Έτσι είναι ο πραγματικός κόσμος, έτσι πρέπει, δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Οι γηγενείς παίζουν και για τη φανέλα, τον κόσμο, όλες τις ιδέες του ποδοσφαίρου, που θα έλεγε και ο Καμύ. Δεν υπάρχει… μυστικό. Μπροστά σου είναι. Αφού το βλέπεις κάντο λοιπόν όπως ο ΟΦΗ ή όπως λένε στο χωριό μου: Τον όφη θωρείς και το συρμό του γυρεύεις!

Προηγούμενο

Ηράκλειο: Πείστηκε ότι χρωστάει στην εφορία και έχασε 5.000 ευρώ

Επόμενο

Ορκωμοσία νέας μόνιμης υπαλλήλου στο Δήμο Ηρακλείου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Οι ασφαλείς μεταφορές στην Κρήτη αντιμετωπίζονται ως κόστος από το αστικό κράτος και θυσιάζονται στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους

Η ανάγκη του λαού της Κρήτης για ασφαλείς μεταφορές αντιμετωπίζεται ως κόστος από το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος…