Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
18.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Τεράστιο πολύτιμο λίθο 300 κιλών ανακάλυψε… στο προεδρικό μέγαρο ο νέος ηγέτης της Μαδαγασκάρης

Πρέπει να διαβάσετε

Ο προσωρινός πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, συνταγματάρχης Μάικλ Ραντριανιρίνα, που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο, παρουσίασε έναν πολύτιμο λίθο βάρους 300 κιλών που, όπως είπε, βρέθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Ο βράχος έχει ραβδώσεις με λαμπερό πράσινο κρύσταλλο. Χρειάζεται να γίνει ανάλυση από ειδικούς για να προσδιοριστεί το μέγεθος και η ποιότητα του σμαραγδιού που είναι ενσωματωμένο.

«Πρόκειται για εθνικό πλούτο», δήλωσε ο συνταγματάρχης και πρόσθεσε ότι μπορεί να πωληθεί και τα έσοδα να πάνε στα δημόσια ταμεία. Ο Ραντριανιρίνα υποσχέθηκε «απόλυτη διαφάνεια» στη διαδικασία.

Πάντως δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς, πότε και πού βρέθηκε ο λίθος, εκτός από το ότι τον βρήκε στο προεδρικό μέγαρο.

Ο υπουργός Ορυχείων χαρακτήρισε τον πολύτιμο λίθο «το όνειρο κάθε συλλέκτη» γιατί το σμαράγδι με τη φυσική του «μήτρα» είναι σπάνιο. Δεν έχει καταγραφεί ποτέ κάτι παρόμοιο στη Μαδαγασκάρη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα