Στο αστυνομικό τμήμα η απολογία του 44χρονου για το φονικό στον Μυλοπόταμο

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου απολογείται αυτήν την ώρα ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού στον Μυλοπόταμο.

Οι αρχές υπό τον φόβο αντιποίνων αποφάσισαν πως θα ήταν προτιμότερο να μην γίνει η μεταγωγή του 44χρονου στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 44χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο Κώστα Χαριτάκη, στον Αργουλιό Μυλοποτάμου θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας η οποία μετέβη στο αστυνομικό τμήμα.

«Σήμερα ο κατηγορούμενος προτίθεται να εξειδικεύσει όσα είπε στην προανακριτική του απολογία και να πει σημείο προς σημείο, με όλες τις λεπτομέρειες όλη την παραβατική συμπεριφορά του θανόντος στο πρόσωπο της οικογένειάς του. Όλα όσα υπέστησαν τους μήνες που προηγήθηκαν από τον θανόντα και πως φτάσαμε στο τραγικό αυτό συμβάν», δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου ο δικηγόρου του κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας.

Ο κ. Βέρρας τόνισε πως ο πελάτης του είναι «μετανιωμένος και συγκλονισμένος». «Η ανθρώπινη ζωή έχει μοναδική αξία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρέσει για κανένα λόγο. Ένας μόνο λόγος δικονομικά μπορεί να το δικαιολογήσει, η άμυνα. ο κατηγορούμενος δεν λέει ότι ήταν σε άμυνα, λέει ότι δεν μπόρεσε συναισθηματικά να διαχειριστεί αυτό το οποίο εκείνη τη στιγμή συνέβη. Ισχυρίζεται ότι έγινε δέκτης μιας απίστευτης βιαιότητας από την πλευρά του θανόντος και δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί», συμπλήρωσε.

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να τιμωρηθεί αλλά στις διαστάσεις που πρέπει», σημείωσε ο κ. Βέρρας τονίζοντας πως το δικαστήριο θα κληθεί να εξετάσει κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το έγκλημα.

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο εντολέας του είχε το όπλο στο αυτοκίνητό του ο κ. Βέρρας δήλωσε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος πηγαίνει στα βουνά, έχει υπό την προστασία του πρόβατα και να μην έχει όπλο για την προστασία το ίδιου και των ζώων του. Όλοι όσοι ανεβαίνουν στα βουνά αναγκαστικά, δυστυχώς, έχουν ένα όπλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα χρησιμοποιούν. Λέμε όχι στα όπλα γιατί αν δεν έχει κανείς όπλο ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να έχουμε τέτοια συμβάντα».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του στην Τηλεόραση CRETA o δικηγόρος της οικογένειας το θύματος Γιώργος Στειακάκης έκανε λόγο για «δολοφονία εκ προμελέτης».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα