Φονικό στο Μυλοπόταμο: Oι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του 22χρονου – «Ήταν δολοφονία εκ προμελέτης

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, δήλωσε η οικογένεια του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη, που δολοφονήθηκε στην Αργουλιό Μυλοποτάμου, μέσω του δικηγόρου της Γιώργου Στειακάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο 22χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά συγχωριανού του έξω από το σπίτι της αδερφής του, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 22χρονου Γιώργος Στειακάκης, στον οποίο απευθύνθηκαν προκειμένου να δηλώσουν άμεσα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος του 44χρονου μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη. «Πάντα τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες ενός τέτοιου συμβάντος, που έγινε υπό ακραίες συνθήκες, πρέπει να πω, επικρατεί μια αναστάτωση, αναταραχή. Σήμερα βρέθηκα με κάποιους από αυτούς και αυτό που συνέστησα είναι να υπάρχει ψυχραιμία, εμπιστοσύνη, ο δρόμος είναι μπροστά μας και είναι νομικός, δικαστικός, δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη προς Θεού, για οτιδήποτε και για συνέχιση. Οι άνθρωποι πιστεύουν στην Δικαιοσύνη, πιστεύουν ότι μπορεί να αποκαλυφθεί ακριβώς και να διαπιστωθούν οι συνθήκες του εγκλήματος, που από τις μαρτυρίες προκύπτει. Είναι σοκαρισμένοι, για ένα επιπλέον λόγο, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μπροστά», ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο κ. Στειακάκης, η οικογένεια του θύματος ήταν μπροστά στο τραγικό συμβάν. «Πυροβολήθηκε και πέθανε δίπλα τους. Αυτό είναι κάτι συγκλονιστικό, ένας θάνατος είναι ένα γεγονός αποτρόπαιο, αλλά όταν γίνεται μπροστά στην σύζυγο, στον πατέρα, στα αδέρφια και σε ανήλικα παιδιά δείχνει σε μεγάλο βαθμό την εγκληματική διάθεση που έχει ο δράστης και πραγματικά έχει συγκλονίσει τους υπόλοιπους από εμάς. Γιατί αυτό δείχνει που ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει, υπό ποιες συνθήκες μπορεί να φτάσει, αυτές οι συνθήκες, ούτε σε μαφία δεν γινόντουσαν, σεβόταν έστω την οικογένεια», δήλωσε.

Ο κ. Στειακάκης, υποστήριξε πως υπήρχαν διαφορές μεταξύ του 44χρονου και του 22χρονου. «Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που να κρατάει σε ένταση αυτή τη διαμάχη, ούτε κάποια αιτία συγκεκριμένη όπως λέμε καμία φορά κτηματικές διαφορές. Εξελισσόταν αυτή η διαμάχη, συν το χρόνο χωρίς να υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να λυθεί, παρά μόνο να ηρεμήσουν τα πράγματα. Αυτό που έγινε ήταν ότι ο δράστης πέρασε, ξανά πέρασε και επανήλθε αυτή τη φορά με άλλο αυτοκίνητο, οπλισμένος και πυροβόλησε. Αυτή η συμπεριφορά, – επειδή ακούγεται ότι κάτι πυροδότησε την κατάσταση κάτι έγινε, δεν αξίζουν, δεν αντιστοιχούν στην λογική με την έννοια ότι ήταν με τον αδερφό του, έφυγε και ξαναγύρισε οπλισμένος, αν υποθέσουμε όπως υπαινίσσεται η άλλη πλευρά, ότι υπήρχε θυμός, έφυγε, ξαναγύρισε επί σκοπού», ανέφερε.

«Μόνο ως κίνητρο μπορεί να θεωρηθεί αυτό» υποστήριξε ο κ. Στειακάκης και συμπλήρωσε πως «αλίμονο αν κάθε φορά που θυμώνουμε, γίνεται κάτι τέτοιο. Στάθηκε μπροστά σε όλη την οικογένεια και τον πυροβόλησε ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλα θύματα, είναι το πιο σκληρό γεγονός και εν ψυχρώ δολοφονία που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Το να υποστηρίζουμε ότι έβρισε μόνο ως δικαιολογία ασήμαντη και αστεία θα έλεγα, θα το χρησιμοποιούσαμε. Πας, φεύγεις, ξαναγυρίζεις και εσύ θυμώνεις και τον πυροβολείς; Ήταν μια εκ προμελέτης δολοφονία και νομίζω ότι από όλες τις καταθέσεις, προκύπτει η συμπεριφορά, οι κινήσεις, οι ενέργειες του δράστη, πανηγυρικά δηλώνουν ότι πήγε με αυτό το σκοπό, για να τον σκοτώσει».

Ο κ. Στειακάκης τόνισε πως υπήρχε μια διαμάχη μεταξύ ξαδέλφων και ίσως από εκεί ξεκίνησε ολόκληρη η ιστορία. «Κάθε φορά που συναντιόταν μπορεί να γινόταν ένας έντονος διάλογος, αλλά δε νομίζω ότι προκύπτει και από όλες τις καταθέσεις ότι είναι κάτι συγκεκριμένο. Κουβέντα στην κουβέντα, εξελισσόταν στον χρόνο, μια αντιπαράθεση. Εκείνη την ημέρα, ήταν η οικογένεια του 22χρονου στο σπίτι της, ετοίμασαν να φάνε, πέρασε πριν, ξαναπέρασε έγινε μια διαμάχη, κατέβηκαν κάτω οι ψυχραιμότεροι, παρενέβησαν και έφυγαν τα δύο αδέρφια. Στη συνέχεια επέστρεψε ο 44χρονος μόνος του, έβγαλε το πιστόλι και τον εκτέλεσε ενώ ήταν δίπλα στην οικογένεια του, αυτό μετράει, εδώ πρέπει να δούμε πόσο εύκολα αφαιρείται μια ανθρώπινη ζωή».

Ο κ. Στειακάκης αναφέρθηκε στους φόβους που εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες περί βεντέτας, δίνοντας τέλος στις όποια σενάρια κυκλοφορούσαν. «Αυτό που έγινε δεν πρέπει να το μιμείται κανένας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην ανθρώπινη κοινωνία, το ξεκαθάρισα. Όχι μόνο ενέργειες, ούτε καν δηλώσεις, που να πυροδοτούν το κλίμα, καμία συζήτηση, καμία σκέψη. Κάποιες λέξεις μπορεί να ξεφύγουν, αυτά δεν έχουν θέση σε αυτή την περίπτωση, η χήρα όσο πληγωμένη και αν είναι, τα αδέρφια, οι γονείς, έκλαψαν, θα αναζητήσουν την απονομή της Δικαιοσύνης όπως πρέπει. Τους είπα ότι από τη στιγμή που είμαι εγώ εδώ, δεν θα γίνει καμία συζήτηση σχετικά με αυτά τα πράγματα, δεν είμαστε αυτής της σκέψης, θα κοιτάξουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να βοηθήσουμε το Δικαστήριο και το κακό που έπαθαν είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Πρέπει να νιώθουμε ανθρώπινα συναισθήματα, όχι βεντέτα δεν πρόκειται να υπάρξει αλλά ούτε να ειπωθεί κάτι τέτοιο».

Κλείνοντας, ο κ. Στειακάκης επεσήμανε πως δεν λαμβάνεται κάποιο μέτρο ώστε να μπει ένα τέλος σε τέτοιες νοοτροπίες και στην οπλοφορία. «Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεις όπλο ανά πάσα στιγμή, να αντιμετωπίζεται με τέτοια κατανόηση η οπλοφορία στην Κρήτη. Καμία φορά δεν καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει, δεν ανεχόμαστε όμως την οπλοφορία».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα