«Ήθελα να κάνω ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου. Σαματά. Δεν ήθελα να σκοτώσω. Αν ήθελα θα τους σκότωνα». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς ο 89χρονος Παναγιώτης Κ. που χθες Τρίτη (28/4) έσπειρε τον τρόμο στον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στο Εφετείο και, τελικά, συνελήφθη μετά από ώρες στην Πάτρα.
Ο 89χρονος φέρεται να περιέγραψε ότι μία ημέρα πριν από το περιστατικό είχε καλέσει ταξί προκειμένου να μεταβεί από το σπίτι του στον ΕΦΚΑ, έχοντας μαζί του βαλίτσα με διαβατήριο, ταυτότητα και άλλα προσωπικά έγγραφα. O οδηγός ταξί αυτός, θα τον πήγαινε μετά τον ΕΦΚΑ, στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 89χρονος ισχυρίστηκε πως όταν ο πρώτος οδηγός ταξί -που τον περίμενε έξω από τον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό αποχώρησε, εκείνος επιβιβάστηκε σε δεύτερο ταξί και μετέβη στην οδό Λουκάρεως, όπου βρίσκεται το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όπως φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς «εγώ δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν, αλλά ήθελα να κάνω ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου. Ήθελα να κανω σαματά. Εάν ήθελα θα τους σκότωνα».

Ο ηλικιωμένος που έστειλε στο νοσοκομείο -ευτυχώς με ελαφρά τραύματα- πέντε άτομα περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς τελικά κατέληξε στην Πάτρα, ενώ σε ότι αφορά το ερώτημα πώς μπήκε ανενόχλητος στο Πρωτοδικείο, που έχει σχολιαστεί πολύ από χθες και έχει σηκώσει συζήτηση για κενά ασφαλείας, ο ίδιος φέρεται να είπε: «Βγαίνω από τη Λουκάρεως, ήξερα από πού να πάω για να αποφύγω τους ελέγχους» και συνέχισε τη τη διήγησή του για την Πάτρα: «Μόλις βγαίνω από τη Λουκάρεως μπαίνω σε ταξί, επειδή είχε φύγει ο ταξιτζής με την βαλίτσα μου, και του λέω πήγαινέ με στα ΚΤΕΛ. Σκέφτηκα αρχικά να πάω Καλαμάτα, ή και να μην φύγω καθόλου, να πάω την επομένη στο καφενείο και να τους πω πάρτε την Αστυνομία».
«Μετά ρώτησα πόσα θες για να με πας Πάτρα. Του έδωσα 250 ευρώ για να με πάει. Με άφησε στα ΚΤΕΛ στην Πάτρα και μετά σκεφτόμουν να βγάλω λεφτά για εισιτήριο για Ιταλία και μετά σκέφτηκα να πάω στη Γαλλία στο Στρασβούργο. Τι να πάω στην Ελλάδα φυλακή τι να πάω στη Γαλλία. Και στο Στρασβούργο στον αέρα θα έριχνα, όχι εναντίον κάποιου. Μετά πήγα στο ξενοδοχείο, γιατί δεν έβρισκα εισιτήριο για εκείνη την ημέρα και μετά ήρθε η αστυνομία».