Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 2025
21.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Στα χέρια του Πιλάβιου η μάχη του ΟΦΗ στο CAS για τον Παπάζογλου

Πρέπει να διαβάσετε

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Στα χέρια του Σοφοκλή Πιλάβιου, άλλοτε προέδρου της ΕΠΟ, έγκριτου νομικού με προσβάσεις στην FIFA, αλλά και στο CAS, το οποίο υπηρετεί ο ίδιος, έχει ανατεθεί η υπόθεση Παπάζογλου, που βασανίζει τον ΟΦΗ.

Η κρητική ΠΑΕ, παίζει τα …ρέστα της στο CAS για να πετύχει μια απόφαση αναστολής της ποινής αφαίρεσης βαθμών, που της έχει επιβληθεί για τις οφειλές στον πρώην ποδοσφαιριστή και να μην χρειαστεί να τον πληρώσει με ένα πόσο 85 χλ. ευρώ (συν τους τόκους), μέχρι την Παρασκευή (7/11) που του έχει δοθεί deadline.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή

Μάλιστα, έχει αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο του Σοφοκλή Πιλάβιου, την υπόθεση αυτή, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή “ΚΕΡΚΙΔΑ” της τηλεόρασης CRETA με τον Γιώργο Κορτσιδάκη, ο δημοσιογράφος Θάνος Μπλούνας.

Ο ΟΦΗ επιδιώκει-όπως τόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος με ειδικότητα στο ρεπορτάζ της ΕΠΟ, αλλά και στα πειθαρχικά όργανα-σε μια απόφαση του CAS ,που θα αναστείλει την πληρωμή που πρέπει να γίνει στον Παπάζογλου, μέχρι την προσεχή Παρασκευή (7/11), για να πάρει πίσω τους βαθμούς, που του έχουν αφαιρεθεί απο την βαθμολογία.

Αν η απόφαση του CAS καθυστερήσει, τότε ο ΟΦΗ, θα πρέπει να πληρώσει τον Παπάζογλου, διαφορετικά, δεν θα πάρει πίσω τους βαθμούς, ενώ το -3, θα εξακολουθησει να ισχύει και για κάθε ένα απο τα επόμενα παιχνίδια του (-3 σε κάθε παιχνίδι, μέχρι να πληρώσει τον Παπάζογλου!).

O ΟΦΗ-αποκάλυψε ο Θάνος Μπλούνας-έχει προσφύγει στο CAS και για την υπόθεση Μπούρμου, ο οποίος ζητάει παλαιά δεδουλευμένα, απλά στην υπόθεση αυτή, δεν υπάρχει ζήτημα αφαίρεσης βαθμών και για το λόγο αυτό, ο ΟΦΗ δεν καίγεται, για επείγουσα απόφαση.

Σύμφωνα με τον Θάνο Μπλούνα, δεν είναι η πρώτη φορά, που Ελληνική ΠΑΕ, που είχε χρεοκοπήσει και επανήλθε με άλλο ΑΦΜ, θα πληρώσει παίκτη, για οφειλές της “παλιάς” ΠΑΕ.
Έχει γίνει με τον Ηρακλή και την υπόθεση Μάρα, αλλά και με παίκτες της Παναχαϊκής.
Δεν έχει γίνει ποτέ όμως, μέχρι σήμερα, για άλλοτε παίκτη, ομάδας Σούπερ Λίγκ 1.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, στην οποία συμμετείχε και ο άλλοτε νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Φωτάκης, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο ΟΦΗ στον Παπάζογλου, είναι πάνω 85 χιλιάδες ευρώ, που έχει γραφτεί, καθώς θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι τόκοι.

Σε περίπτωση δικαίωσης του Παπάζογλου, είναι πολύ πιθανό και άλλοι παίκτες (86 τον αριθμό) και απο άλλες ελληνικές ομάδες, που έχουν χρεοκοπήσει να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, για να λάβουν και οι ίδιοι τα χρήματα τους, κάτι που θα ανοίξει τους ασκούς του αιόλου, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Αρης, ο Ηρακλής, η Λάρισα, ο Πανιώνιος κλπ, που ακολούθησαν το δρόμο της χρεοκοπίας και επανήλθαν, ως νέες ανώνυμες εταιρείες.

Αν και υπάρχει σχετικός νόμος του κράτους, για τις ομάδες-ΠΑΕ που έχουν εκκαθαριστεί, τα Δικαστήρια της ΕΠΟ, λαμβάνουν αποφάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι ΠΑΕ προσφεύγουν πλέον στα πολιτικά δικαστήρια, για να αμυνθούν ή στο CAS όπως συμβαίνει τώρα, στην περίπτωση του ΟΦΗ.

Για την υπόθεση Παπάζογλου, το Εφετείο Αθηνών, που έβγαλε απόφαση αναστολής της επιβολής κυρώσεων προς την ΠΑΕ ΟΦΗ, με νεότερη απόφαση, ακύρωσε εκείνη που το ίδιο δικαστήριο είχε λάβει, μερικές μέρες πριν (!), σε ένα απόλυτο μπάχαλο, καθώς το ζήτημα της αθλητικής διαδοχής (παλαιάς και νέας ΠΑΕ) κρίνεται ανεξάρτητα απο τον κάθε δικαστή, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών, θεωρούν αντισυνταγματικό, το νόμο Κοντονή, που απαλλάσσει τις ομάδες απο τα παλιά χρέη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα