Πυρκαγιές στο Ρέθυμνο: Πληθαίνουν τα στοιχεία για εμπρησμό – Ποιοι έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών

Στοιχεία αλλά κυρίως μαρτυρίες για το πώς κι από πού ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο φαίνεται να έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Έγκυρες πληροφορίες του Creta24 αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» των ανακριτικών Αρχών της Π.Υ έχουν μπει δύο άτομα για τα οποία υπάρχουν μαρτυρίες ότι βρίσκονταν σε συγκεκριμένο σημείο από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε την Παρασκευή η καταστροφική πυρκαγιά, εκτελώντας οι ίδιοι συγκεκριμένες … εργασίες.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις για το θέμα. Η φωτιά πάντως βρίσκεται υπό έλεγχο αλλά ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων εξακολουθεί να υπάρχει.

«Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού», βλέπει ο δήμαρχος

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστική υπηρεσίας διεξάγει έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών, με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου να τονίζει πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως οι φωτιές δεν ήταν… τυχαίες.

Ειδικά για την Δευτέρα ο κ. Ταταράκης τόνισε πως η πυρκαγιά στα Σακτούρια πιθανολογείται ότι οφείλεται σε αναζωπύρωση, ωστόσο για μια ακόμη φορά όταν οι πυροσβέστες βρίσκονταν κοντά στο να ελέγξουν την φωτιά, νέες εστίες ξεφύτρωσαν σε άλλες περιοχές του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ταταράκης ανέφερε ότι οι χθεσινές φωτιές σε Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη και Κρύα Βρύση ήταν νέες και όχι αναζωπυρώσεις. «Μάλλον πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Κάποιοι θέλουν αν καεί όλη η περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα