Προφυλακιστέος ο 44χρονος μετά την απολογία του για το φονικό στο Μυλοπόταμο

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού στον Μυλοπόταμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ανακρίτρια παρέμεινε για πάνω από τρεις ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, προκειμένου ο 44χρονος να απολογηθεί.

Μάλιστα, ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Κατάστημα Κράτησης Κρήτη 1 στα Χανιά.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, o 44χρονος απολογήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Οι αρχές υπό τον φόβο αντιποίνων αποφάσισαν πως θα ήταν προτιμότερο να μην γίνει η μεταγωγή του 44χρονου στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να απολογηθεί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Διονύσης Βέρρας, χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση. Παράλληλα, ανέφερε πως ο 44χρονος  αναφέρθηκε σε όλα τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα, τις αντιδικίες και όλου του «κοινωνικού και προσωπικού μπούλινγκ που είχε δεχτεί η οικογένεια του από τον θανόντα, στο διάστημα των 6 μηνών που προηγήθηκαν αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα του 2021».

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, ο 44χρονος, περιέγραψε πολλά περιστατικά που έχουν σημειωθεί μεταξύ των δύο οικογενειών όπου αρκετά από αυτά έχουν φτάσει έως τις αίθουσες του Δικαστηρίου στο παρελθόν. 

Ωστόσο, ο κ. Βέρρας σημείωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε τώρα αν υπάρχει κάποιο άλλο περιστατικό που να οφείλεται η αντιπαλότητα ανάμεσα στις οικογένειες. Ξέρω ότι η αφετηρία ήταν τα Χριστούγεννα του 2021, αν υπάρχει κάτι πριν από αυτό, δεν φάνηκε, δεν αποτυπώθηκε στην απολογία του, δεν γνωρίζουμε άλλα προηγούμενα να είχαν».

Ερωτηθείς για την ημέρα που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, ο 44χρονος φέρεται να απάντησε πως ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, λόγω του τρίμηνου μνημοσύνου του πατέρα του αλλά και των λεκτικών επιθέσεων του θύματος προς την οικογένεια του κατηγορούμενου. «Ειπώθηκε από την πλευρά της Ανακρίτριας πως ήταν όντως πυροσβεστικός ο ρόλος του κατηγορούμενου και η προσπάθεια του – πως λόγω του ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, δεν έχει τη δυνατότητα από το πρόβλημα που έχει εκ των πραγμάτων να μπλέκεται σε καταστάσεις κοινωνικής αντιδικίας. Εκείνη την ημέρα δυστυχώς, ήταν η κορύφωση των συμβάντων και έγινε την ημέρα που ο άνθρωπος αυτός είχε ένα βαρύ συναισθηματικό κλίμα, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος λόγω του τριμήνου του πατέρα του» ανέφερε ο κ. Βέρρας, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρχε μεταξύ του 22χρονου και του αδερφού του 44χρονου.

Εκείνη την ημέρα, ο κ. Βέρρας τόνισε πως «πέταξε το καπάκι της κατσαρόλας, μέσα του όλα διαλύθηκαν και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έγινε το κακό».

Κλείνοντας, ο κ. Βέρρας σημείωσε πως η ανάκριση έχει… μακρύ δρόμο καθώς θα κληθούν να καταθέσουν πολλοί μάρτυρες και από τις δύο οικογένειες. «Αν θέλετε να μην ξαναζήσουμε σαν κοινωνία τέτοια πράγματα, ο δρόμος είναι ένας, της αλήθειας. Να αναλογιστούμε όλοι γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα».

«Σκοτείνιασε το μυαλό μου, έπεσαν μαύρες κουρτίνες»

«Τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν στο αυτοκίνητο το θύμα με την γυναίκα του. Έκλεισαν τον δρόμο του αδερφού μου ο οποίος είχε μέσα αλλά δυο άτομα. Έβγαλε καραμπίνα και τον σημάδεψε στο πρόσωπο ενώ εκείνη του πετούσε χώματα και πέτρες στο αμάξι. Μάλιστα την καραμπίνα του την έβαλε στα χέρια η ίδια του η γυναίκα. Και υπάρχει καταδικαστική απόφαση για το συγκεκριμένο περιστατικό απειλής. Τέλη Φεβρουαρίου τα δυο αδέρφια, ο θανών και ο αδερφός του πυροβολούσαν έξω από τα σπίτια του θείου μου και του ξαδέρφου μου και η δίκη ήταν να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα» φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του, ο 44χρονος άνδρας ενώπιον της Ανακρίτριας.

Κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως «σκοτείνιασε το μυαλό του και έπεσαν μαύρες κουρτίνες» ενώ πρόσθεσε πως δεν φανταζόταν ποτέ, ότι θα ερχόταν αυτή η ημέρα για τον ίδιο. «Ακούγοντας την χυδαία φράση του θύματος που εξύβριζε τον νεκρό πατέρα μου τότε, σκοτείνιασε το μυαλό μου έπεσαν μαύρες κουρτίνες ήταν σαν να γέμισε σφίγγες το κεφάλι μου. Πήρα το όπλο και τότε έγινε το κακό. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι την ημέρα που τιμούσα την μνήμη του πατέρα μου κάνοντας το μνημόσυνο του 2-3 ώρες μετά θα έμπλεκα σε ένα τέτοιο κακό» φέρεται να ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα