Ο Χάρης Μαμουλάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τους δανειολήπτες

«Τα λεφτά εισπράχθηκαν παράνομα», τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία επισημαίνεται ότι ο τόκος των δανείων θα πρέπει να υπολογίζεται σύμφωνα με τη δόση και όχι το κεφάλαιο, δικαιώνοντας 350.000 δανειολήπτες, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αν πλήρωνες καταναλωτικό ή στεγαστικό δάνειο, μάλλον σου χρωστάνε λεφτά. Θέλεις να μάθεις πώς και πόσο σε έκλεβαν νόμιμα τράπεζες και funds;

Δάνειο 60.000 ευρώ με επιτόκιο 3%, νόμιμος τόκος 29€. Ξέρεις πόσο ζητούσαν; 81€, δηλαδή καπέλο 180%! Από τον συγκεκριμένο δανειολήπτη έκλεψαν περισσότερα από 9.000 ευρώ. Κλοπή σε ένα μήνα, όχι με ένα λάθος. Για 15 ολόκληρα χρόνια οι τράπεζες υπολόγιζαν τόκους στο σύνολο του δανείου και όχι στη μηνιαία δόση. Παράνομα και καταχρηστικά.

Ας δούμε ένα ακόμη μεγαλύτερο: Δάνειο 200.000 ευρώ με επιτόκιο 4% για 30 χρόνια, νόμιμος τόκος 125€ αλλά ζητούσαν 402€. Κλοπή με 225% καπέλο στους μηνιαίους τόκους! Από αυτόν τον δανειολήπτη έκλεψαν περισσότερα από 49.000 ευρώ.

Πρόκειται μόνο για δυο από τις 350.000 περιπτώσεις κλοπής.

Ο Άρειος Πάγος το ξεκαθαρίζει. Τόκο στη δόση όχι στο κεφάλαιο. Άρα τα λεφτά αυτά εισπράχθηκαν παράνομα. Και τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να διαλέξει: Ή θα απαιτήσει επιστροφή των κλεμμένων στους δανειολήπτες ή θα συνεχίσει να καλύπτει τράπεζες και funds.

Γιατί Δικαιοσύνη χωρίς επιστροφές των κλεμμένων δεν είναι Δικαιοσύνη. Είναι συγκάλυψη της μεγαλύτερης εθνικής κλοπής που έχουν ζήσει οι Έλληνες στις τσέπες τους.».

Προηγούμενο

Γρονθοκόπησε τη μητέρα του, συνελήφθη και συνέχισε τις απειλές

Επόμενο

Αγωνία για το 2χρονο κοριτσάκι που έπεσε στο συντριβάνι - Στον εισαγγελέα οι γονείς του

Σχετικά Άρθρα