Νότια Κορέα: Ισόβια σε φανατική αστυνομικών σειρών που έγινε δολοφόνος «από περιέργεια»

Πρέπει να διαβάσετε

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα καταδίκασε σε ισόβια μια νεαρή γυναίκα που ήταν φανατική των αστυνομικών μυθιστορημάτων και ταινιών, η οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε μια άγνωστη γυναίκα «από περιέργεια».

Η 23χρονη Τζουνγκ Γιου-τζουνγκ, μια άνεργη μοναχική γυναίκα που ζούσε με τον παππού της, είχε εμμονή με την ιδέα να «δει πως είναι ένας φόνος».

Έψαχνε για θύματα επί μήνες, χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή εφαρμογή για να βρει δασκάλους. Ήρθε σε επαφή με περισσότερα από 50 άτομα και προτιμούσε τις γυναίκες, ζητώντας να κάνει τα μαθήματα στο σπίτι. Παράλληλα, έψαχνε στο Διαδίκτυο πώς να σκοτώσει έναν άνθρωπο και πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα.

Τελικά εντόπισε μια καθηγήτρια αγγλικών. Τον Μάιο, παριστάνοντας τη μητέρα ενός μαθητή λυκείου που χρειαζόταν μαθήματα αγγλικών, επικοινώνησε με το 26χρονο θύμα, το οποίο ζούσε στη πόλη Μπουσάν, στα νοτιοανατολικά.

Εμφανίστηκε στο σπίτι της καθηγήτριας όπου της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την περισσότερες από 100 φορές ακόμη και όταν το θύμα είχε πια πεθάνει.

Στη συνέχεια τεμάχισε το σώμα της γυναίκας και πήρε ταξί για να πετάξει κάποια κομμάτια σε πάρκο κοντά σε ποτάμι, σε σημείο στα βόρεια του Μπουσάν.

Συνελήφθη αφού ο οδηγός ταξί ειδοποίησε την αστυνομία για πελάτη που είχε πετάξει στο δάσος μια βαλίτσα γεμάτη αίματα.

Η άγρια δολοφονία συγκλόνισε τη Νότια Κορέα, αναφέρει το BBC.

Αλλά ήταν και απρόσεκτη η δολοφόνος, είπε η αστυνομία, γιατί δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να αποφύγει τις κάμερες, οι οποίες την κατέγραψαν να μπαίνει και να βγαίνει πολλές φορές από το σπίτι της καθηγήτριας.

Τον Ιούνιο ομολόγησε το έγκλημα, αλλάζοντας όμως πολλές φορές τις καταθέσεις της. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι απλά μετακίνησε το πτώμα, μετά είπε ότι ο φόνος έγινε μετά από καβγά και τελικά ότι έκανε τον φόνο γιατί έβλεπε πολλές αστυνομικές σειρές.

Ζήτησε πάντως στο δικαστήριο μια πιο επιεική ποινή λέγοντας ότι υπέφερε από παραισθήσεις και άλλες ψυχικές διαταραχές εκείνη την περίοδο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της με το σκεπτικό ότι «το έγκλημα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά» και άρα ήταν δύσκολο να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός για ψυχική και σωματική διαταραχή.

Η αστυνομία είπε αργότερα ότι η δολοφόνος είχε υψηλή βαθμολογία στα τεστ για ψυχοπαθείς.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη θανατική ποινή, ένα αίτημα που συνήθως αφορά τα σοβαρότερα αδικήματα. Τυπικά ισχύει στη Νότια Κορέα αλλά δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση από το 1997.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα