Μεσολόγγι: Έπαθαν σοκ οι αστυνομικοί με τις συνομιλίες – Μπλεγμένοι Μπάμπης, κρεοπώλης σε παρανομίες

Πρέπει να διαβάσετε

Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου καθώς οι Αρχές ανέκτησαν μηνύματα από κινητό μέλους της παρέας που του είχε στείλει ο κρεοπώλης και είχαν σβηστεί.

Σύμφωνα με το STAR, τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν καταφέρει να ανακτήσουν αρκετά διεγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες από το κινητό του κρεοπώλη, αλλά και ενός ακόμα προσώπου της παρέας του Μπάμπη, του οποίου η εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα κινητά που κατασχέθηκαν και φέρεται να ανήκει σε μέλος της ευρύτερης παρέας του Μεσολογγίου, ανακτήθηκαν διεγραμμένες συνομιλίες με τον κρεοπώλη για αρχαιότητες και παράνομες ανασκαφές.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν τις συγκεκριμένες συνομιλίες, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ένας νεαρός συναναστρέφεται με τον 51χρονο και μάλιστα φέρονται να ασχολούνται με παράνομες ενέργειες.

Επιπλέον οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι έχουν ανακτηθεί μηνύματα που εμπλέκουν τον κρεοπώλη σε σωρεία αδικημάτων, καθώς και φωτογραφίες αντικειμένων, τα οποία φαίνονται σε διάφορες συνομιλίες.

Εν αναμονή της άρσης απορρήτου

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αρκετά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου δύο συσκευών που ανήκαν στον Μπάμπη, μιας με ελληνική σύνδεση και μιας με ιταλική για το χρονικό διάστημα από 1/1/24 έως και 6/1/24.

Το ίδιο έχει ζητηθεί να γίνει και για μια σύνδεση του κρεοπώλη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ζητήθηκε, επίσης, να γίνει ανάκτηση διαγραμμένων κλήσεων κι εξαγωγή δεδομένων από την τηλεφωνική συσκευή του κρεοπώλη, να δοθούν στοιχεία από δεδομένα του υπολογιστικού νέφους της εταιρείας Google και το Google Cloud του 31χρονου πάλι για το χρονικό διάστημα 1/1/24 – 6/1/24.

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα για συμπληρωματική άρση, που ζητά για όλες αυτές τις τηλεφωνικές συνδέσεις να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα και να γίνει εξαγωγή συνόλου δεδομένων για το χρονικό διάστημα από 1/1/23 έως και 1/1/24. Επίσης βρέθηκε μια κάρτα sim του κρεοπώλη που ζητήθηκε να ελεγχθεί πάλι από 1/1/23 – 7/1/24.

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι ακόμα το κινητό τηλέφωνο μέλους της ευρύτερης παρέας του Μεσολογγίου, το οποίο κατασχέθηκε κι ελέγχεται για το χρονικό διάστημα 1/1/23 έως 14/1/24, ενώ το ίδιο κινητό ελέγχεται και για το διάστημα 1/1/24 – 14/1/24.

Τέλος έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές του κρεοπώλη και του Μπάμπη.

Ανακτήθηκαν διαγραμμένα μηνύματα του κρεοπώλη – Τι γράφουν

Σημαντική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι, καθώς οι αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν τα διαγραμμένα μηνύματα από το κινητό του κρεοπώλη. Στα μηνύματα αυτά που ανέκτησε η ΕΛΑΣ από το κινητό του 50χρονου βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση υπάρχουν συνομιλίες για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 ημέρες είχε γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του κατηγορούμενου κρεοπώλη. Οι Αρχές τότε είχαν εντοπίσει ορισμένες ύποπτες συναλλαγές με ποσά που δεν δικαιολογούνταν. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί ξεκίνησαν ξεχωριστή έρευνα καθώς φάνηκαν να προκύπτουν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δρα στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Οι ενδείξεις αυτές σήμερα επιβεβαιώθηκαν και με απτά στοιχεία, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι αστυνομικοί έχουν πάρει το πρώτο μέρος των διαγραμμένων μηνυμάτων από το κινητό του 51χρονου κρεοπώλη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στα μηνύματα αυτά υπάρχουν επικοινωνίες του κατηγορούμενου με έξι άτομα, με τα οποία μιλούσε για λαθρανασκαφές, παράνομα ευρήματα και τρόπους πώλησης αρχαίων αντικειμένων.

Πλέον τα πρόσωπα με τα οποία είχε επικοινωνία ο 50χρονος κρεοπώλης έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθούν για κατάθεση ενώ δεδομένο είναι ότι θα κατασχεθούν τα κινητά τους.

Αυτοί είναι οι δυο άγνωστοι – γνωστοί φίλοι του Μπάμπη

Στα σενάρια για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού στο Μεσολόγγι και περιπλέκουν τον γρίφο για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε το «Φως στο Τούνελ».

Ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο λυμαινόταν στην περιοχή έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Έπειτα από έρευνα της εκπομπής προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για τη δολοφονία του Μπάμπη που αφορούν δύο πρόσωπα.

Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό, τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου. Την εικόνα αυτή έδωσε στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «εδώ και δυο χρόνια σε συζητήσεις μας , ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι στην περιοχή κοντά στα ΤΕΙ σε μια εκκλησία το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι, με μηχάνημα».

 

Έρευνες σε συγκεκριμένο σημείο για το όπλο του εγκλήματος

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του όπλου της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο σημείο στη λιμνοθάλασσα, κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου.

Να σημειωθεί πως στις έρευνες για την ανεύρεση της σορού είχε πάρει μέρος ειδικός σκύλος ανίχνευσης και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Ο Μπάμπης Κούτσικος είχε εξαφανιστεί με την καραμπίνα του μαζί στις 4 Ιανουαρίου. Όταν εντοπίστηκε η σορός του είχε φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα στην τσέπη του ενώ είχαν εντοπιστεί και δυο κάλυκες κοντά στη σορό του.

 

 

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα