«Δεν μπορεί να κλείνει κανένας δρόμος, όποιο και αν είναι το αίτημα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών και πρόσθεσε:«Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους αυτούς που πληρώνουν με φόρους και διόδια αυτούς τους δρόμους»
Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την διαβεβαίωση ότι οι αγρότες μέχρι το τέλος του 2024 θα λάβουν 1,2 δισ. προσθέτοντας ότι δεν θα χαθούν κοινοτικοί πόροι. «Είμαστε η κυβέρνηση που έχει ανταποκριθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στα αιτήματα των αγροτών. Δόθηκαν τα πρώτα χρήματα και θα δοθούν περισσότερα μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε ο κ. Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «καταλαβαίνω την ανάγκη της διαμαρτυρίας, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να εμποδιστεί η κυκλοφορία και να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες επειδή κάποιοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν. Η αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί, γιατί αυτό είναι το χρέος μας προς την πολιτεία. Δεν ανήκουν σε κανέναν μεμονωμένα, αλλά ανήκουν σε κάθε φορολογούμενο που πληρώνει τους φόρους του».
«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για ταχύτερες πληρωμές των αγροτών»
Ξεκαθάρισε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας έτσι για τις καλύτερες και ταχύτερες πληρωμές, ώστε οι αληθινοί αγρότες να πάρουν αυτά που αξίζουν. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός σε εκείνους, αλλά η κυβέρνηση αυτή οφείλει να βάλει πάνω από όλους την εφαρμογή του νόμου και το συμφέρον του συνόλου».
«Η εφαρμογή του νόμου είναι προαπαιτούμενο για κάθε άλλη συζήτηση. Ο κόσμος δεν μπορεί να ταλαιπωρείται, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να κλείνει ο δρόμος, όσο δίκαιο και να είναι ένα αίτημα, όσο αδιαπραγμάτευτος και αν είναι ο σεβασμός προς κάθε εργαζόμενο και τους αγρότες».


