Ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Παγκρήτιο, πήρε όπως και πέρυσι στα ημιτελικά – την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (14/01) στον 2ο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Όλα τελείωσαν για τον ΟΦΗ μέσα σε 5 λεπτά. Έπειτα από ένα νωθρό ξεκίνημα και μια σημαντική ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο, στο 36′ προηγήθηκε έπειτα από υπέροχη εκτέλση φάουλ, με την βοήθεια του αέρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Μάλιστα, 4 λεπτά αργότερα ο Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Γιαμπλόνσκι. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία στο 44′ να ”καθαρίσουν” το ματς όμως ο Σενγκέλια σχεδόν εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ (κεφαλιά).
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Κόντη διαχειρίστηκαν το ματς, ο Ισέκα κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.Ο Ισέκα έτρεξε στην αντεπίθεση, πάτησε στην περιοχή στα δεξιά και ανατράπηκε από τον Σίπσιτς. Ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση στο μόνιτορ και έτσι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο φορ του ΟΦΗ ανέλαβε και την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-0 στο 58′.
Ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε ομαλά το παιχνίδι, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα ενώ στο φινάλε ο τερματοφύλακας Αγγελάκης τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου και χειροκροτήθηκε. Μάλιστα, ο Αλάγκμπε αγωνίστηκε σαν τερματοφύλακας μέχρι το φινάλε του αγώνα.
ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Πούγγουρας (74′ Καινουργιάκης), Λαμπρόπουλος, Κωστούλας, Γκονθάλεθ (62′ Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (62′ Μπαΐνοβιτς), Καραχάλιος, Σενγκέλια, Ισέκα (62′ Σαλσίδο), Νους (84′ Νέιρα).
ΑΣΤΕΡΑΣ AKTOR (Κρις Κόουλμαν): Αγγελίδης, Σίπσιτς, Καστάνιο, Πομόνης, Φερνάντεθ, Γιαμπλόνσκι, Μούμο (71′ Τσίκο), Καλτσάς (63′ Χαραλαμπόγλου), Εμμανουηλίδης (46′ Κετού), Γκιοακίνι (43′ Αλάγκμπε), Μακέντα (63′ Οκό).
Οι προημιτελικοί
1ος προημιτελικός: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
2ος προημιτελικός: Λεβαδειακός – Κηφισιά
3ος προημιτελικός: ΑΕΚ – ΟΦΗ ή Αστέρας Τρίπολης AKTOR
4ος προημιτελικός: Παναθηναϊκός – Άρης


