Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των 29, από τα 30 τεστ που είχαν διενεργηθεί σε ασθενείς και υγειονομικούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έπειτα από την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων σε 2 γιατρούς και 8 ασθενείς τις προηγούμενες μέρες. Ένας ασθενής βρέθηκε θετικός, ο οποίος όμως είναι ασυμπτωματικός και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό ένας γιατρός της Χειρουργικής Κλινικής, ο οποίος τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό. Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός, έγιναν τεστ σε όλους τους υγειονομικούς των κλινικών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο, καθώς και σε ασθενείς.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν, προέκυψε ότι οκτώ συνολικά ασθενείς της κλινικής είναι θετικοί, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου και πέντε οι οποίοι, αποχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου είναι σε καραντίνα.

Μάλιστα, στην ειδικά διαμορφωμένη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργείας λόγω έλλειψης προσωπικού, νοσηλεύεται και ο 74χρόνος με καρδιολογικά προβλήματα, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός και σε κορωνοϊό, έπειτα από το rapid test που του έγινε, κατά την είσοδό του στο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, η είδηση ότι ο εν λόγω ασθενής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έφερε αναστάτωση στην Χειρουργική Κλινική, στην οποία νοσηλευόταν μια βδομάδα πριν επισκεφθεί εκ νέου το Νοσοκομείο. 

Ένας ακόμα γιατρός, της ίδιας κλινικής βρέθηκε θετικός το βράδυ της Πέμπτης και τέθηκε σε καραντίνα άμεσα, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Η διοίκηση προχώρησε άμεσα σε απολύμανση των χώρων, αλλά και στην υποβολή των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού σε τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια της κλινικής και των παρευρισκόντων σε αυτήν.

Από τα 30 τεστ, τα 29 βγήκαν αρνητικά, ενώ το 1 θετικό.