Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς ένας 74χρόνος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσηλείας στη ΜΕΘ, λόγω καρδιολογικού προβλήματος, βρέθηκε εν τέλει και θετικός στον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, κατά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, του έγινε το απαιτούμενο rapid test, το οποίο έδειξε ότι ο 74χρόνος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο μοριακός έλεγχος που ακολούθησε.

Να θυμίσουμε ότι ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν λειτουργεί, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Ωστόσο, η μεταφορά του σε ΜΕΘ Covid γειτονικών νοσοκομείων δεν έγινε δεκτή, καθώς ο 74χρόνος χρειάζεται παρακολούθηση και από καρδιολόγο.

Έτσι, μετά τις προσπάθειες των γιατρών να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του, αποφασίστηκε ότι ο 74χρόνος μπορεί να παραμείνει στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου για νοσηλεία. 

Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω 74χρόνος, μια βδομάδα νωρίτερα είχε νοσηλευτεί στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, λόγω του προβλήματος στην καρδιά του.