Δύο ασθενείς παραμένουν σε νοσηλεία στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ έξι έχουν πάρει εξιτήριο και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς εκδηλώνουν ήπια συμπτώματα.

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό ένας γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό. Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός, έγιναν τεστ σε όλους τους υγειονομικούς των κλινικών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο, καθώς και σε ασθενείς. Ένας ακόμα γιατρός βρέθηκε θετικός το βράδυ της Πέμπτης και τέθηκε σε καραντίνα άμεσα.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν, προέκυψε ότι οκτώ συνολικά ασθενείς της κλινικής είναι θετικοί, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου και έξι οι οποίοι, αποχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου είναι σε καραντίνα.

Μάλιστα, στην ειδικά διαμορφωμένη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργείας λόγω έλλειψης προσωπικού, νοσηλεύεται και ο 74χρόνος με καρδιολογικά προβλήματα, ο οποίος βρέθηκε θετικός και σε κορωνοϊό.

Παράλληλα, σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί τρεις εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναμένεται η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου τις επόμενες μέρες.