Ηράκλειο: Την Τρίτη οι αποφάσεις για το κυκλοφοριακό χάος στον Άγιο Ιωάννη Χωστό

Πρέπει να διαβάσετε

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας για το κυκλοφοριακό χάος που έχει προκύψει στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού μετά τον προσωρινό κόμβο που τοποθέτησε η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής συμμετείχαν, ο Αντιπεριφεριάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο διοικητής της Τροχαίας Στέλιος Καρακούδης, εκπρόσωπος του δήμου Ηρακλείου, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης διατυπώθηκε ξανά από τους κατοίκους η διαπίστωση πως ο κόμβος έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή και τονίστηκε πως μετά το χάος των πρώτων ημερών και την συνεχή παρουσία της τροχαίας στο σημείο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στο ρεύμα από Φοινικιά και Μαλάδες προς το Ηράκλειο, αλλά και στη διέλευση των πεζών, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί διάβαση.

Όπως είχε γράψει το Creta24, η «διορθωτική» πρόταση της Περιφέρειας είναι να δημιουργηθεί ένας επιπλέον κόμβος στην διασταύρωση της Φοινικιάς, κάτι που επανέλαβε και σήμερα ο κ. Συργωνάκης. Όπως τόνισε με αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία στην περιοχή, ενώ σημείωσε πως και αυτός ο κόμβος θα είναι προσωρινός, μέχρι να γίνουν τα μόνιμα έργα στην περιοχή.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο, Τρίτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την δημιουργία του τρίτου κόμβου στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα