Άι Γιάννης Χωστός: Η Περιφέρεια απαντά με νέο κόμβο στο χάος που προκάλεσε ο προσωρινός

Δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον δεύτερο προσωρινό κυκλικό κόμβο στον Άι Γιάννη Χωστό, όπου για τρίτη ημέρα σήμερα παρατηρήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

Παρά το γεγονός ότι την Δευτέρα, πρώτη ημέρα αυξημένης κίνησης μετά την τοποθέτηση του κόμβου η Περιφέρεια Κρήτης απέδωσε, το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ελλιπή ενημέρωση των οδηγών για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τόσο την Τρίτη όσο και σήμερα Τετάρτη το πρόβλημα συνεχίζεται όπως και η ταλαιπωρία των οδηγών.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Χωστού Μενέλαος Καρακωσταντάκης, οδηγοί «εγκλωβίζονται» στην περιοχή λόγω των νέων ρυθμίσεων, με αποτέλεσμα να αναζητούν ανορθόδοξα διέξοδο από το δρόμο, με τον κίνδυνο ατυχημάτων να είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός. «Η πορεία όλη αυτή που βγαίνει από τις Τρεις Βαγιές και την εθνική οδό, δεν έχει τα περιθώρια αναστροφής προς το Ηράκλειο. Εκεί είναι που γίνεται η μεγάλη καθυστέρηση γιατί όλοι πάνε στο σημείο όπου τελειώνουν τα κολωνάκια και αρχίζουν τις αναστροφές όπου βρουν με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο δρόμος και να υπάρχει μια τεράστια καθυστέρηση στο ρεύμα από Μαλάδες προς Ηράκλειο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά σε έναν δρόμο που οδηγεί στο βιοτεχνικό πάρκο της Φοινικιάς και έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της μετακίνησης -πέραν των κατοίκων- των εργαζομένων αλλά και των βαρέων οχημάτων, τα οποία μάλιστα όπως έχει κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος είναι αδύνατο να εισέλθουν σε αυτόν λόγω …πλάτους.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακωσταντάκη χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που πήγε να λύσει, αλλά τελικά επιδείνωσε, ο κυκλικός κόμβος που τοποθετήθηκε. Έτσι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας αποφάσισε να προχωρήσει σε τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με αυτές τις επόμενες ημέρες και εφόσον η πρόταση εγκριθεί από μελετητές θα τοποθετηθεί άλλος ένας κυκλικός κόμβος στο ύψος της διασταύρωσης της Φοινικιάς. «Στόχος είναι να διευκολυνθεί η αναστροφή και αν δούμε ότι εξυπηρετεί αυτό καλύτερα μπορεί να αφαιρεθεί ο κόμβος μπροστά στην εκκλησία του Άι Γιάννη ή να τροποποιηθεί ώστε να μπορούν να περνούν και τα μεγάλα οχήματα που δεν μπορούν να μπουν στον κυκλικό κόμβο», δήλωσε ο κ. Καρακωνσταντάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει για μια εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να έχουν παρθεί οι σχετικές αποφάσεις, ενώ σημείωσε πως οι τροποποιήσεις ενδέχεται να λειτουργήσουν αν όλα εφαρμοστούν όπως είναι στα σχέδια.

«Κανείς δεν είναι αρνητικός στα έργα, όμως πρέπει να μετριάσουμε την ταλαιπωρία. Δεν μπορεί πάντα να την πληρώνει ο πολίτης. Δεν μπορεί εκεί που υπολόγιζες ότι το σχολικό που περνά και παίρνει τα παιδιά της περιοχής που πηγαίνουν στα Δειλινά εδώ και τρεις ημέρες να χάνουν τις δύο πρώτες ώρες του μαθήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την νέα ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όχι μόνο οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής και τονίζοντας παράλληλα ότι ο νέος κόμβος «έκοψε» στα δύο την περιοχή. «Άλλη μια παράκληση που έχει γίνει και στην οποία πρέπει να δοθεί έμφαση είναι ότι πρέπει να γίνει μια διάβαση πεζών. Δεν υπάρχει σύνδεση των δύο πλευρών για τους πεζούς. Πρέπει να μελετηθεί και να μπει έστω μια διάβαση στο ύψος της εκκλησίας», συμπλήρωσε τονίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει νόμιμα μόνο με τον αποχαρακτηρισμό του δρόμο από επαρχιακό είτε με την κατασκευή εναέριας πεζογέφυρας.

Τέλος ο κ. Καρακωνσταντάκης τόνισε πως ο κυκλικός κόμβος πέραν των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, ελλοχεύει και σοβαρούς κινδύνους το βράδυ καθώς κολωνάκια προβλέφθηκε να τοποθετηθούν όχι όμως και φωτισμός ώστε να είναι πλήρως ευδιάκριτα τη νύχτα. «Παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα το βράδυ που δεν υπάρχει αστυνόμευση κόσμος περνάει ανάμεσα στα κολωνάκια για να κάνει αναστροφή. Επίσης υπάρχουν οδηγοί που έρχονται με ταχύτητα από τον ανοιχτό δρόμο και ξαφνικά πρέπει να περάσουν κολωνάκια και έναν κόμβο χωρίς φωτισμό», κατέληξε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα