Ηράκλειο: Κυκλοφοριακό χάος στον Άι Γιάννη Χωστό – Τι αποφασίστηκε

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατούσε από νωρίς το πρωί στον Αι Γιάννη Χωστό, εκεί που η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, τοποθέτησε το Σάββατο τον δεύτερο προσωρινό κυκλικό κόμβο.

Οι σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν σε ώρα αιχμής, όταν εργαζόμενοι πήγαιναν στις δουλειές τους και γονείς τα παιδιά τους στα σχολεία, δεν έχουν προηγούμενο, με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται, την τροχαία να προσπαθεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να αποσυμφορήσει τους γύρω δρόμους.

Το Creta24, βρέθηκε το πρωί στον κόμβο με τον φακό να απαθανατίζει ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και εξαγριωμένους οδηγούς.

Λίγο αργότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του διοικητή της Τροχαίας Στέλιου Καρακούδη, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής και κατοίκων.

Οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι, απαίτησαν την απομάκρυνση του νέου προσωρινού κόμβου, ο οποίος σε συνδυασμό με τον πρώτο προσωρινό κόμβο -που έχει τοποθετηθεί από την αντιδημαρχία τεχνικών έργων του δήμου Ηρακλείου στην συμβολή με την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη- «μπλοκάρει» την περιοχή.

Ωστόσο από την πλευρά της Περιφέρειας διατυπώθηκε η άποψη ότι το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικράτησε στην περιοχή, οφείλεται στο γεγονός ότι οι οδηγοί δεν είχαν ενημερωθεί για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τελικά αποφασίστηκε ο κόμβος να παραμείνει στο σημείο μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, οπότε και ανάλογα με το αν η κυκλοφορία στο σημείο θα ομαλοποιηθεί ή όχι θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στο σημείο οριστικά ή όχι. Η τροχαία θα βρίσκεται στο σημείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα