Συναγερμό προκαλούν τα δείγματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, δύο από τα εννέα συνολικά κρούσματα έχουν άμεση σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα που ήρθε πρόσφατα στο νησί από το εξωτερικό.

Από τα εννέα κρούσματα, που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Ηρακλείου, ένα κρούσμα είχε ανακοινωθεί σε ηλικιωμένη γυναίκα την περασμένη εβδομάδα ενώ το Σάββατο ανακοινώθηκαν ακόμη οχτώ. Πιο συγκεκριμένα, τρία κρούσματα από μια οικογένεια, δύο από μία άλλη, και τρία «διάσπαρτα» περιστατικά. 

Μάλιστα, όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού πέντε είναι γυναίκες και τρεις άνδρες εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ. Πρόκειται, για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων οι οποίοι νοσηλεύονται σε απλή κλινική COVID, σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, αποκάλυψε πως έχουν εντοπιστεί πολύ περισσότερα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου ιού ενώ πολλά έχουν σταλεί στο δίκτυο επιτήρησης για περαιτέρω ανάλυση και επιβεβαίωση. Τα αποτελέσματα αναμένονται από εξειδικευμένο εργαστήριο γονιδιωματικής ανάλυσης και τα δείγματα που εξετάζονται αφορούν και σε επιβεβαιωμένα κρούσματα προηγούμενων μηνών.

«Βρήκαμε και άλλα δείγματα από κρούσματα που είχαν διαγνωστεί από τον περασμένο Νοέμβριο», τόνισε ο κ. Σουρβίνος και πρόσθεσε πως «στο σύνολό τους τα ύποπτα είναι από την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου».