Ζητούν λύση για τη σχολική αίθουσα-εκκλησία στο Καπετανάκειο

Πρέπει να διαβάσετε

Απίστευτες εικόνες στο Καπετανάκειο, όπου μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κάνουν μάθημα μέσα στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο σχολείο.

Θρανία δίπλα στο ιερό, ένας πίνακας ανάμεσα στις εικόνες και έδρα πουθενά αφού ο χώρος δεν επαρκεί. Αυτή είναι η καθημερινότητα μαθητών του Καπετανάκειου, οι οποίοι μετά από χρόνια ταλαιπωρίας στο παλιό και επικίνδυνο κτίριο, μπήκαν στο νέο, το οποίο όμως δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, στο εκκλησάκι κάνουν μάθημα 2 τμήματα του 1ου Λυκείου, εκ περιτροπής, καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την ίδια, φέτος για πρώτη χρονιά λειτουργεί το εργαστήριο για τα μαθήματα εφαρμοσμένων επιστημών, με αποτέλεσμα να υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιά έλλειψη δύο αιθουσών.

Όπως τόνισε στο Creta24 η κα Σπαχή, η μία αίθουσα καλύφθηκε με την χρήση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. «Από την στιγμή που μας παραδόθηκε το κτίριο είδαμε προβλήματα. Ζητήσαμε δύο αίθουσες λυόμενες. Δεν ήταν αίτημα πολυτέλειας, ήταν αίτημα ανάγκης για να μπουν τα παιδιά στις αίθουσες. Φέτος επειδή για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το εργαστήριο στα μαθήματα των εφαρμοσμένων επιστημών, τα οποία πρέπει να γίνονται πάτα σε αίθουσες με εργαστηριακό εξοπλισμό , αναγκαστικά προέκυψε το ζήτημα της έλλειψης μιας αίθουσας», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

«Η μια αίθουσα που έλειπε έπρεπε αναγκαστικά να καλυφθεί από τον δήμο. Είμαστε κάθε βδομάδα στον δήμο, οι τεχνικές υπηρεσίες δεν άκουσαν με αποτέλεσμα τα παιδιά να πρέπει να καλυφθούν», συμπλήρωσε η ίδια, τονίζοντας πως η λύση της εκκλησίας ήταν…μονόδρομος.

«Η εκκλησία είναι χώρος λατρείας, είναι χώρος πίστης δεν είναι χώρος διδασκαλίας. Εμείς θέλουμε αίθουσες. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από τον Δήμο», σημειώνει η κα Σπαχή και κάλεσε τον δήμο σε συνεργασία προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση με το θέμα της λυόμενης αίθουσας. «Η λύση που ζητούμε δεν είναι ούτε χρονοβόρα ούτε κοστοβόρα», κατέληξε.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα