Ζεστή και σκονισμένη θα είναι η σημερινή ημέρα για την Κρήτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Τηλεόρασης CRETA Μιχάλη Καρακατσάνη.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου, σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στο νομό Χανίων. Έως 28 βαθμούς κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος, ενώ θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ.
Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στο νομό Ρεθύμνου, με τον υδράργυρο να φτάνει επίσης στους 28 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα επιτρέψουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Ζέστη και σκόνη, θα «κυριαρχήσουν» σήμερα Τρίτη και στο νομό Ηρακλείου. Έως τα 5 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι, οι οποίοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ενώ τους 32 βαθμούς κελσίου θα αγγίξει η θερμοκρασία.
Στο νομό Λασιθίου, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Έως 30 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία, ενώ έως 5 μποφόρ οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις. Οι μετωρολογικές συνθήκες θα επιτρέψουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Με ζέστη και σχετική σκόνη θα κυλήσει και η Τετάρτη (13/05).
Παρακολουθείστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Μιχάλη Καρακατσάνη: