Βίντεο όπου έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας 19χρονος εισβάλει σε σχολείο στο Σιβέρεκ της επαρχίας Σανλιούρφα, στην Τουρκία και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως, δόθηκε στη δημοσιότητα και οι εικόνες προκαλούν σοκ.
Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο τεχνικό λύκειο Αχμέτ Κογιουντσού.
Ο Ομέρ Κετ, πρώην μαθητής στο σχολείο, μπήκε στο εσωτερικό του οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί όποιον έβλεπε μπροστά του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσής του, μια και έβαλε τέλος στη ζωή του κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του.
Από τα πυρά του Κετ τραυματίστηκαν συνολικά 16 άνθρωποι και από θαύμα δεν έχασε κανείς τη ζωή του. Ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα, Χασάν Σιλντάκ δήλωσε ότι οι τραυματίες είναι 10 μαθητές, τέσσερις εκπαιδευτικοί, ένας αστυνομικός και ο υπάλληλος στο κυλικείο.
Şanlıurfa Siverek’te 19 yaşındaki saldırgan Ömer Ket’in, liseye girip rastgele ateş açtığı anın görüntüleri ortaya çıktı.
(DHA) pic.twitter.com/p3wLSeQgUG https://t.co/GZYOyAbPEk
— Solcu Gazete (@solcugazete60) April 14, 2026
Οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν άμεσα στην εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει διερεύνηση της υπόθεσης.
Πηγή: ethnos.gr
