Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προσωρινή μετακίνηση ενός εντατικολόγου από τη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιδρούν στην απόφαση για τη μετακίνηση του γιατρού καθώς όπως τονίζουν η λειτουργία της ΜΕΘ είναι οριακή.

Σε δήλωσή της η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη τονίζει πως εκτός από τον εντατικολόγο του Βενιζέλειου στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί προκειμένου να συνδράμει στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας και ένας γιατρός από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, ενώ εξηγεί και τους λόγους που επιλέχθηκε να μετακινηθεί γιατρός από το Βενιζέλειο.

Αναλυτικά η κα Μπορμπουδάκη δήλωσε:

«Πιέζεται πάρα πολύ η συμπρωτεύουσα. Ζητήθηκε να βοηθήσουμε ως 7η ΥΠΕ τους υγειονομικούς στη Θεσσαλονίκη.

Ένας εντατικολόγος από τα Χανιά και ένας εντατικολόγος από Βενιζέλειο θα πάνε να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο λόγος που επιλέχθηκε το Βενιζέλειο, είναι γιατί όταν είχαν ζητηθεί από την ΥΠΕ Κρήτης οι ανάγκες του νοσοκομείου για ιατρούς στη μονάδα, το νοσοκομείο μας είχε δώσει την ανάγκη για 4 μόνιμες θέσεις ιατρών.

Η 7η ΥΠΕ μαζί με το Υπουργείο Υγείας βάσει νόμου στελέχωσε τη μονάδα με 5 μόνιμους ιατρούς».