Βενιζέλειο: Έρχονται νέοι γιατροί αλλά συνεχίζονται και τα «εντέλλεσθε» – Στην δικαιοσύνη οι παθολόγοι

Πρέπει να διαβάσετε

Δεν έλαβαν απαντήσεις για μια σειρά από ζητήματα εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πρωί της Τετάρτης.

Μπορεί ο Υπουργός να ανακοίνωσε νέες προσλήψεις γιατρών με fast track διαδικασίες, όμως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Βενιζελείου Μανόλη Μενεγάκη, υπάρχουν ανάγκες για επιπλέον θέσεις λοιπού προσωπικού, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στο Creta24, δεν έλαβαν απαντήσεις για την κάλυψή τους.

«Ανακοινώθηκαν θέσεις  που είχαν υποσχεθεί, που είχαν ήδη συμφωνηθεί. Είχαμε πει ότι χρειάζεται τεχνικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως και προσωπικό στην καθαριότητα. Αυτά ο Υπουργός τα προσπέρασε γρήγορα, γιατί ήρθε να ανακοινώσει συγκεκριμένα πράγματα».

Ο κ. Μανόλης Μενεγάκης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Βενιζελείου

Ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε κίνητρα για την ένταξη γιατρών και νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όμως σύμφωνα με τον κ. Μενεγάκη δεν έδωσε απαντήσεις για τις μετακινήσεις παθολόγων με «εντέλλεσθε» από το Βενιζέλειο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, που συνεχίζονται και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν. «Δεν απάντησε, το προσπέρασε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μενεγάκης.

Ο κ. Μενεγάκης μάλιστα συμπλήρωσε πως οι παθολόγοι του Βενιζελείου κινδυνεύουν να βρεθούν υπόδικοι, καθώς η λειτουργίας της Παθολογικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι επισφαλής.

«Η επίσκεψη του Υπουργού θα μπορούσε να είναι ένα υπηρεσιακό έγγραφο με μια παράγραφο…»

«Ουδέν νεότερο» δεν υπήρξε κατά την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στο Βενιζέλειο, σύμφωνα και με τον Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Χάρη Λυδάκη.

«Η επίσκεψη του Υπουργού θα μπορούσε να είναι ένα υπηρεσιακό έγγραφο με μια παράγραφο που θα λέει ότι ικανοποιούνται τα αιτήματά σας. Ήταν υποσχέσεις και αερολογίες. Δεν ακούσαμε πως θα γίνουν οι fast track προσλήψεις ούτε ποια θα είναι τα οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς».

Ο Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου, κ. Χάρης Λυδάκης

Στην δικαιοσύνη οι Παθολόγοι του Βενιζελείου

Η συνεχιζόμενη  κατάσταση των «εντέλλεσθε» αλλά και η επισφαλής λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, οδήγησε 13 παθολόγους του Βενιζελείου, να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη την Δευτέρα, ζητώντας από την Εισαγγελία Ρεθύμνου και την Εισαγγελία Ηρακλείου να διερευνηθεί ο τρόπος λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο Ρεθύμνου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

«Καταγγέλθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας της Παθολογικής και των ΤΕΠ δεν είναι ασφαλής και θα πρέπει να διερευνηθεί. Δεν υπάρχει κανένας μόνιμος γιατρός στην Παθολογική και στα ΤΕΠ δεν υπάρχει καθημερινά μόνιμος γιατρός», εξήγησε ο κ. Λυδάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην Τηλεόραση CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα