Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο CRETA: Δε τίθεται ζήτημα «λουκέτου» για κανένα νοσοκομείο

Πρέπει να διαβάσετε

«Δε τίθεται ζήτημα “λουκέτου” για κανένα νοσοκομείο. Αλίμονο αν κλείνουμε νοσοκομεία. Θέλουμε τα νοσοκομεία, όχι απλώς ανοιχτά αλλά σε πλήρη επάρκεια προσωπικού και σε πλήρη λειτουργία», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Πρώτη Θέση με τον Κώστα Συλιγάρδο, αναφερόμενος στην σημερινή του επίσκεψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Νοσοκομείο της Σητείας.

«Επιτεύχθηκε η ομαλή λειτουργία του Βενιζελείου» επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας πως οι fast track προσλήψεις που θα γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου στο νοσηλευτικό ίδρυμα, θα του επιτρέψουν την «επαρκή λειτουργία», όπως είπε, και θα ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις προσωπικού το 2024.

«Όλη μας μας η φροντίδα και όλη μας η προσπάθεια είναι να δουλεύουν τα κρίσιμα τμήματα και οι κρίσιμες κλινικές του νοσοκομείου, οι οποίες αποτελούν τον κορμό του, δηλαδή οι χειρουργικές κλινικές, οι παθολογική, η ακτινολογία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το νοσοκομείο να απορροφήσει κατά το δυνατόν περισσότερους ασθενείς».

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ευχαριστημένος, γιατί όπως είπε οι δεσμεύσεις του γίνονται πράξεις.

«Είμαι ευχαριστημένος, γιατί αυτά τα οποία δεσμεύτηκα τα προχωρούμε, τα κάνουμε και τα κάνουμε στο ακέραιο γιατί σεβόμαστε τους πολίτες του Ηρακλείου, της Κρήτης, σεβόμαστε όλους τους ασθενείς και σεβόμαστε και το προσωπικό του νοσοκομείου και θα υπάρξουν και ανακοινώσεις που θα ενισχύουν το εισόδημά τους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει η ελληνική οικονομία».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε νέες προσλήψεις προσωπικού τόσο στο νοσοκομείο της Σητείας, το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λασιθίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες προσλήψεις αφορούν τις ειδικότητες των αναισθησιολόγων, παθολόγους, παιδίατρους, καρδιολόγους, ακτινολόγους και ορθοπεδικούς.

«Στο Νοσοκομείο Σητείας και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας υπάρχουν προβλήματα άγονων προκηρύξεων, υπάρχουν κενές θέσεις. Τα είδαμε αυτά διεξοδικά. Θα δούμε να προσθέσουμε και κάποια κίνητρα για να προσελκύσουμε γιατρούς, έτσι ώστε να καλύψουμε τις θέσεις και πολύ σύντομα, σε μία εβδομάδα περίπου θα προκηρυχθούν και αυτές οι θέσεις και για τα δύο νοσοκομεία».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα