Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως «δεν έχει καταλάβει τίποτα» και ασκώντας του σκληρή κριτική για το AstraZeneca.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην κατηγορία ότι το κόμμα του δεν έβαλε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αχαριστία από μέρους της κυβέρνησης.

«Κάνετε σαν να μην έχετε καταλάβει τίποτε. Η αντιπολίτευση μας ήταν εποικοδομητική απέναντι στην κυβέρνηση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και προσπάθησε να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα των μέτρων που λήφθησαν.

«Εμείς σας είπαμε από την πρώτη μέρα ελάτε να βάλουμε πλάτη να κάνουμε σχεδιασμό όλοι μαζί» είπε και αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca.

«Αντί να πείτε συγγνώμη στους νέους για τον εμβολιασμό με Astrazeneca τα βάζετε με τον Πολάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, διερωτήθηκε ποιος εργαλειοποίησε τους επιστήμονες;

«Εσείς το κάνατε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κάνατε τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς» κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κόμμα του προσφέρθηκε να βάλει πλάτη αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε.

«Κυβερνάτε δύο χρόνια. Και η τακτική της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση έχει και ένα όριο» τόνισε.

«Έχετε απαξιώσει τους επιστήμονες. Χάθηκε η εμπιστοσύνη στους επιστήμονες από τους πολίτες» συμπλήρωσε.

Για το εργασιακό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ουσία του νομοθετήματος είναι ο διακαής πόθος του ΣΕΒ για διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Αποδομούνται τα εργασιακά δικαιώματα σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο εργαζόμενος είναι ανίσχυρος στη διαπραγμάτευση με τους εργοδότες.

Δεσμευόμαστε αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρουμε στην επόμενη Βουλή τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στην αποστροφή του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα αγόραζε σπίτι που θα είχε οικοδομήσει ως μηχανικός ο κ. Τσίπρας είπε ότι ουδείς έντιμος εργολάβος θα έδινε διαμέρισμα στον πρόεδρο της ΝΔ που είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής.

«Ωραίο το λογοπαίγνιο που σας σκάρωσαν για την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα, αλλά δεν ξέρω εργολάβο που θα έδινε διαμέρισμα στον μεγαλύτερο μπαταχτσή» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.gr