Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες μετά την κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο στην Ινδονησία. Από το χρυσωρυχείο στην επαρχία της Κεντρικής Κελέβης έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον τρεις νεκροί, με αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Τα σωστικά συνεργεία, στα οποία συμμετέχουν αστυνομικοί, στρατιωτικοί και μέλη του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα. Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δεκαπέντε επιζήσαντες από το χρυσωρυχείο, σύμφωνα με το παράρτημα της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Κελέβης.

Η κατολίσθηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο χωριό Μπουράνγκα, έπειτα από αρκετές ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων και θεωρείται πως αγνοούνται πέντε άνθρωποι, είπε ο Άντι Σεμπίρινγκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης όμως εκτιμούν πως ενδέχεται να αγνοούνται δεκάδες εργαζόμενοι στο μεταλλείο.

Ο Φατμαουάτι, άλλος αξιωματούχος στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Πάλου, αναγνώρισε πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ πιο υψηλός από ό,τι έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ