Τραγωδία στην Λ. Δημοκρατίας: Από εξειδικευμένο Ινστιτούτο οι απαντήσεις – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Πρέπει να διαβάσετε

Τα αποτελέσματα από το εξειδικευμένο Ινστιτούτου που θα κάνει τις αναλύσεις  (ως πιο πιθανό να σταλούν τα ευρήματα είναι το Ινστιτούτο Παστέρ), σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν αλλά και την εμπειρία όλων των ειδικών επιστημόνων που έχουν αναλάβει ως εμπειρογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι θα δώσουν απαντήσεις  στο ερώτημα γιατί έπεσε το πεύκο στη λεωφόρο Δημοκρατίας και σκότωσε τον 51χρονο Παναγιώτη Μητρέλο. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες  να ζητηθεί εγγράφως- εάν δεν έχει ήδη γίνει- η άδεια από τον εισαγγελέα προκειμένου να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο για να γίνει η εκσκαφή στο σημείο της τραγωδίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα και η συγκέντρωση στοιχείων έχει ολοκληρωθεί στα υπέργεια τμήματα του δέντρου, τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των τμημάτων του δέντρου που έχουν συγκεντρωθεί είναι και τμήμα του κορμού του δέντρου που παρουσιάζει εξωτερική σήψη. Πρόκειται για τμήμα το οποίο έχει σε μεγάλο τμήμα του σαπίσει και σύμφωνα με ορισμένες πηγές δίνει στοιχεία για την κατάσταση του δέντρου εξωτερικά, όχι όμως εσωτερικά, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Τα συμπεράσματα αυτά που θα οδηγήσουν σε ένα ασφαλές πόρισμα θα είναι συνδυαστικά, όπως ανέφεραν στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» αρμόδιες πηγές. Και χθες πάντως το σημείο όπου έπεσε το δέντρο επισκέφθηκαν αρμόδιοι υπάλληλοι, ενώ στο σημείο βρισκόταν και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης.

Κόβουν τα δέντρα

 Λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο του 51χρονου κι ενώ πολλοί πολίτες κοιτούν … ψηλά περνώντας από σημεία όπου υπάρχουν δέντρα, ο δήμος Ηρακλείου προχωρά στην απομάκρυνση δέντρων που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα. Συγκεκριμένα και όπως ανακοινώθηκε χθες από τη Λότζια «το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου θα προχωρήσει σήμερα στην απομάκρυνση του φοίνικα επί της οδού Σκουλάδων 43 (αδιέξοδο)-Αγία Τριάδα, υλοποιώντας την υπ. αριθμ. 78/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα