Τραγωδία στην Αγία Πελαγία: Σαράντα ημέρες χωρίς τον Κώστα Βεργάκη

Μνήμες από την τραγωδία στην Αγία Πελαγία ξύπνησαν σήμερα στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, εκεί που πραγματοποιήθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κώστα Βεργάκη, που βρήκε τραγικό θάνατο στα ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας.

Συγγενείς και φίλοι του φωτογράφου, βρέθηκαν στον ναό Αναστάσεως του Κυρίου για να τιμήσουν την μνήμη του άτυχου Κώστα που έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή.

Ήταν 15 Οκτωβρίου, όταν ο Κώστας Βεργάκης «χάθηκε» μέσα σε τόνους λάσπης, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με την Ευγενία Σηφάκη-Κιρίλοβα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στην Αγία Πελαγία.

Βλέποντας τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει ο 50χρονος και η 49χρονη που είχαν μεταβεί σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που διατηρεί ο φωτογράφος στην περιοχή, μπήκαν στο μοιραίο αυτοκίνητο για να απομακρυνθούν από το σημείο.

Πριν καλά καλά καταλάβουν πως βρέθηκαν να καλούν τα οικεία τους πρόσωπα αφού το νερό είχε φτάσει στα παράθυρα του αυτοκινήτου.

Η Ευγενία, μητέρα δύο παιδιών, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο, ωστόσο ήταν τέτοια η ορμή των νερών που δεν κατάφερε να σωθεί, αφού παρασύρθηκε στη θάλασσα.

Ο άτυχος φωτογράφος και πατέρας δύο παιδιών, παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και σφηνώθηκε στο αντιπλημμυρικό έργο με τον 50χρονο να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα