Τραγωδία στο Γεροπόταμο: Μια διάταξη «μπλόκαρε» τη δίκη

Δεν εκδικάστηκε τελικά, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, η υπόθεση για την τραγωδία στο Γεροπόταμο, όπου τον Φεβρουάριο του 2019, όχημα είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ο Κώστας Γιαννακάκης, η σύζυγός του Ροδούλα Τζαγκαράκη, η αδερφή της Μαριλένα και η μητέρα τους Μαρία  Χατζηπάνου, που επέβαιναν σε αυτό.

Η δίκη αποσύρθηκε από το πινάκιο, καθώς δεν έχει εκδοθεί διάταξη από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την προσφυγή που είχαν καταθέσει δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση ο τότε δήμαρχος Φαιστού και η αρμόδια αντιδήμαρχος, με την οποία ζητούσαν ακύρωση του κλητήριου θεσπίσματος και επανεξέταση της δικογραφίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η τετραμελής οικογένεια, το ζευγάρι, η μητέρα και η μικρότερη αδερφή της κοπέλας είχαν μεταβεί στην Μεσσαρά για το γάμο αγαπημένων τους προσώπων. 

Λίγο μετά την αναχώρησή τους από το κέντρο, στην επιστροφή, συνέβη η τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με τον Κώστα και τη Ροδούλα να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια μέσω του κινητού τους στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας. Αμέσως μετά χάθηκαν.

Μετά από περίπου 35 ώρες εξονυχιστικών ερευνών κάτω από αντίξοες συνθήκες, το μοιραίο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μέσα στον ποταμό, σε απόσταση περίπου 1-1,5 χιλιομέτρου από τη διάβαση απ’ όπου είχε παρασυρθεί. Και οι τέσσερις είχαν βρει τραγικό θάνατο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα