Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
18.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Τουρισμός: Εκτιμήσεις για «τον καλύτερο Ιούνιο όλων των εποχών» στην Κρήτη – Άδειες κλίνες τη high season αλλά γεμάτα αεροδρόμια

Πρέπει να διαβάσετε

Από τις 10 Μαΐου και μετά φαίνεται πως θα αρχίσει να… μπαίνουν μπρος πιο δυναμικά οι «μηχανές» της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία των κρατήσεων που παρουσίασε ο Διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Πελεκανάκη.

 

Μάλιστα, μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Update με τη Σώτια Πεντεδήμου, ο κ. Πελεκανάκης, φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, το Ιούνιο, καθώς όπως είπε, υπάρχουν κρατήσεις που αγγίζουν το 100%.

Όμως, άδειες κλίνες ξενοδοχείων θα υπάρχουν την high season, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μπορεί τα αεροδρόμια να «βουλιάξουν» την περίοδο εκείνη από τουρίστες όμως πλέον η… πίτα είναι μεγάλη και σημαντική «μερίδα του λέοντος» θα πάρουν και τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Για τον Ιούνιο, και δε θα διαψευστώ, έχουμε κρατήσεις που αγγίζουν και το 100%. Νομίζω ότι θα είναι ο καλύτερος Ιούνιος όλων των εποχών. Ίσως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να μην είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα από πλευράς ξενοδοχείων. Σε σύνολο αφίξεων όμως στο νησί θα είμαστε γεμάτοι. Διότι έχουμε πάρα πολλά Airbnb διαμερίσματα. Θα δούμε το παράδοξο Ιούλιο και Αύγουστο να είμαστε γεμάτοι από πλευράς τουρισμού αλλά θα δούμε ξενοδοχεία με κενά κρεβάτια», εξήγησε ο κ. Πελεκανάκης, ο οποίος παραδέχθηκε πως Ιούλιο και Αύγουστο οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλές όπως και στα αεροπορικά εισιτήρια.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη και η κλιματική αλλαγή θα παίξει ρόλο στη μείωση της τουριστικής κίνησης που ενδεχομένως να παρατηρηθεί τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο: «Οι θερμοκρασίες θα είναι ανυπόφορες και στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Θα προτιμήσει ο τουρίστας να μείνει στη χώρα του. Θα έχουμε μεγάλες αλλαγές τις επόμενες δεκαετίες». 

Ο ίδιος έκανε λόγο για ριζικές αλλαγές στην Κρήτη από το 2028 στον τομέα του τουρισμού, με τη λειτουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι με «εκτόξευση» της τουριστικής κίνησης, νέες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και… ακόμη περισσότερες ελλείψεις εργαζομένων.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα