Τον Χ. Μαμουλάκη ενημέρωσε για τη δράση του ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη, την Πέμπτη 29/12.

 

Η Μαίρη Παχιαδάκη ενημέρωσε τον Χάρη Μαμουλάκη για τα αποτελέσματα της δράσης του Συλλόγου κατά το 2022 και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις του Συνδέσμου που αφορούν την περαιτέρω διερεύνηση του φαινομένου της κακοποίησης γυναικών και παιδιών, τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων σε ένα μοντέλο αντιμετώπισης και προστασίας των θυμάτων βίας, την ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, εκπαίδευση των στελεχών, καθώς διενέργειας κοινωνικού διαλόγου με στόχο την μηδενική ανοχή στην κακοποίηση.

Ο Χάρης Μαμουλάκης από την πλευρά του, ευχαριστώντας την Πρόεδρο του Συνδέσμου για την ενημέρωση, αναφέρθηκε στις Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, δεσμεύτηκε να παραμείνει στο πλευρό του Συνδέσμου με σκοπό να ενισχύσει την δράση του και σε δήλωσή του ανέφερε: «Ο αγώνας για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, σωματικής, λεκτικής, ή ψυχολογικής είναι διαρκής. Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών, συνιστά επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα με καταστροφικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό και έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Να στηρίξουμε τις δομές προστασίας, να συμβάλλουμε στην ενίσχυση των δράσεων που αντιμετωπίζουν τις αιτίες. Και φυσικά, να πιέσουμε για μια ακόμη φορά την Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά, σε όλα τα επίπεδα.».

 

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Συντονιστής Έργων του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου Νίκος Σπετσίδης.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα