Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Θεσσαλία: Πάνω από 220.000 νεκρά ζώα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή ή καύση

Πρέπει να διαβάσετε

Περισσότερα από 220.000 είναι τα νεκρά ζώα από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τα οποία αφού συλλεγούν μεταφέρονται για υγειονομική ταφή ή καύση, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης στη συνέντευξη τύπου στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό τα δηλωθέντα νεκρά ζώα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (17/9) είναι: 70.935 αιγοπρόβατα, 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων. Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίζονται κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί 37.007 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.460 χοιρινά, 148 βοοειδή, 50.515 πτηνά.

Στο μεταξύ, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων του Παγασητικού.

Όπως εξήγησε, το μόνο πρόβλημα που υφίσταται είναι η στέρηση της δυνατότητας στους αλιείες να ασκήσουν την αλιευτικούς δραστηριότητα απρόσκοπτα, λόγω της αδυναμίας χρήσης των αλιευτικών εργαλείων τους.

Καταλήγοντας, ενημέρωσε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα (18/9) ξεκινά σειρά επαφών προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Επίσης, θα συναντήσει τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, τον οποίο θα προσκαλέσει στη Θεσσαλία.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα