Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Τέλος χρόνου για Power Pass και «Αλλάζω Συσκευή» – Λήγουν σήμερα οι προθεσμίες για τις αιτήσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Τελειώνει σήμερα η προθεσμία για τα προγράμματα Power Pass και «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή».

Το Power Pass είναι το πρόγραμμα αναδρομικής επιδότησης των αυξήσεων που έφερε στους λογαριασμούς ρεύματος -των κυμαινόμενων τιμολογίων- η ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα ποσά που θα δοθούν θα κυμαίνονται από 18 έως 600 ευρώ και αφορούν τις αυξήσεις που έγιναν αποκλειστικά στο διάστημα Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022.

Να σημειωθεί ότι η αποζημίωση του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το Power Pass λήγει σήμερα, 5 Ιουλίου 2022.

«Αλλάζω συσκευή»: Μέχρι σήμερα στις 15:00 οι αιτήσεις

Λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 15:00 της Τρίτης 5 Ιουλίου, θα λήξει η προθεσμία για το πρόγραμμα του ΥΠΕΝ «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή». Μέσω του προγράμματος δίνονται κίνητρα για την αντικατάσταση παλαιών, ενεργοβόρων συσκευών.

Με το «Αλλάζω συσκευή» ένα νοικοκυριό μπορεί να αλλάξει ψυγείο, κλιματιστικό ή καταψύκτη με κάποιο νέας τεχνολογίας. Οι αγορές με χρήση επιταγών του Προγράμματος μπορούν να γίνονται από τους ωφελούμενους μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).

Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών στο πλαίσιο του Προγράμματος μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 (ορόσημο λήξης μεταβατικής περιόδου). Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών (εντός της μεταβατικής περιόδου).

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα