Ο ΟΦΗ μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν με τον αέρα της αυτοπεποίθησης και το βλέμμα απόλυτα στραμμένο στον τελικό του Κυπέλλου.
Η ομάδα του Χρήστου Κόντη δείχνει να βρίσκεται στο ιδανικό μομέντουμ, καθώς προέρχεται από μια σημαντική νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, αποτέλεσμα που την κρατά γερά στο παιχνίδι για την 5η θέσης στη Super League. Πέρα όμως από τη μεγάλη βαθμολογική σημασία, το τρίποντο αυτό διατήρησε την ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα και ενίσχυσε την πίστη ότι μπορεί να κλείσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το τρόπαιο.
Η αυτοπεποίθηση της κρητικής ομάδας και των φιλάθλων της, οι οποίοι “εξαφάνισαν” τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό, παραμένει ψηλά και για ακόμα έναν λόγο. Eξαιτίας της κατάστασης που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η εικόνα του, δίνει περισσότερες ελπίδες.
Την ίδια στιγμή, η βαριά ήττα με 0-3 από την ΑΕΚ ήρθε να επιβεβαιώσει την αγωνιστική κάμψη του «Δικεφάλου», που πλέον βρίσκεται στο -8 από την κορυφή και δείχνει να περνά μια παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος. Η προβληματική εικόνα του λαβωμένου ΠΑΟΚ απέχει πολύ από εκείνη που παρουσίαζε νωρίτερα στη σεζόν, όταν διεκδικούσε με αξιώσεις τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ωστόσο, το παραπάνω αποτελεί – παράλληλα – και κακό για τον ΟΦΗ. Ότι για τον ΠΑΟΚ, το Κύπελλο αποτελεί πλέον το μοναδικό αποκούμπι. Το ματς, δηλαδή, όπου μπορεί να αναζητήσει λύτρωση και να δώσει νόημα σε μια χρονιά που δείχνει να μην κλείνει ιδανικά.
Η πίεση είναι μεγάλη, καθώς η κατάκτηση του τροπαίου δεν είναι απλώς ένας τίτλος, αλλά και μια ευκαιρία για εξιλέωση. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απίθανο να χάσει και την 2η θέση, η οποία οδηγεί στον 2ο προκριματικό του UEFA Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών), σε αντίθεση με την 3η θέση που οδηγεί στον 2ο προκριματικό του Εuropa League. Όλα αυτά, αν ο ΟΦΗ είναι ο Κυπελλούχος 2026.
Το διακύβευμα,, ξεπερνά τα όρια του εγχώριου τίτλου.
Με αυτά τα δεδομένα, αγωνιστικά ο ΟΦΗ είναι ξεκάθαρο ότι αφενός έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το Κύπελλο, από ότι πέρυσι. Επίσης, έχει περισσότερες πιθανότητες να το σηκώσει από ότι είχε πριν 2-3 μήνες.
Από την άλλη, για τον εορτάζονται (100α γενέθλια σήμερα) ΠΑΟΚ το παιχνίδι αυτό μοιάζει με την ύστατη ευκαιρία να σώσει τη σεζόν του, μια συνθήκη που μένει να φανεί ποιον από τους δύο θα ευνοήσει.
Όπως και να έχει, ξεκίνησε μια ιστορική εβδομάδα! Μένει να δούμε πως θα ολοκληρωθεί…