Τελειώνει από την Παρί ο Γκαλτιέ

Πρέπει να διαβάσετε

Έρευνα για τις υποτιθέμενες φράσεις του Κριστόφ Γκαλτιέ κατά των μαύρων και των μουσουλμάνων, ξεκινάει η Παρί Σεν Ζερμέν, σύμφωνα με το RMC, ενώ οι φανατικοί οπαδοί της πρωταθλήτριας Γαλλίας ζητούν την άμεση απόλυσή του.

Το RMC αποκάλυψε στο podcast «After Foot» ένα email, στο οποίο ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζιλιέν Φουρνιέ, φέρεται να αποκαλύπτει πως ο Γκαλτιέ χρησιμοποίησε ρατσιστικές φράσεις για να παραπονεθεί για τον μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων και μαύρων παικτών στην ομάδα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αντέδρασε έντονα και, σύμφωνα με το RMC Sport, ο πρόεδρος της παριζιάνικης ομάδας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα και να μάθει αν όντως ο Γκαλτιέ είπε αυτά τα λόγια τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες αφότου διορίστηκε προπονητής από τη Νις.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν, η απόλυση του Γκαλτιέ θα είναι άμεση. Ο Αλ Κελαϊφί έμαθε τις εξελίξεις από το πρόγραμμα «After-Foot», ενώ βρισκόταν στη Ντόχα για το Ραμαζάνι.

Οι «Collectif Ultras», οι φανατικοί φίλαθλοι της Παρί Σεν Ζερμέν, με ανακοίνωση που εξέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησαν την άμεση απόλυση του πρώην προπονητή της Νις σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι είπε αυτά τα λόγια.

Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα, κόντρα στη Λιόν στις 2 Απριλίου, ο Γκαλτιέ αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα