Τα μέτρα στο ΠΑΓΝΗ μετά τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος – Κλειστά καλοριφέρ και κλιματιστικά

Μέτρα για την εξοικονόμηση ρεύματος, παίρνει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης, το νοσηλευτικό ίδρυμα τον, περασμένο Αύγουστο κλήθηκε να πληρώσει 188 χιλ. ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ πέρσι τον Αύγουστο, είχε πληρώσει 86 χιλ. ευρώ. 

Μάλιστα, είχε γίνει και σχετική μελέτη, για τον αντίκτυπο που ενδεχομένως θα είχαν οι αυξήσεις στην ενέργεια, με τον κ. Κτενιαδάκη να προσθέτει πως οι προβλέψεις «έπεσαν μέσα» τουλάχιστον όσον αφορά το λογαριασμό της ΔΕΗ, που είναι… διπλάσιος. «Το θέμα όμως είναι, ότι έχουμε λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με πριν, αλλά τα ποσά που πληρώνουμε είναι διπλάσια σε σχέση με πέρσι».

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και σε έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, για την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τα καλοριφέρ των κλινικών θα παραμένουν κλειστά το χειμώνα από τις 8πμ έως τις 6μμ, ενώ παράλληλα, θα απενεργοποιηθούν τα κλιματιστικά και ο φωτισμός σε εσωτερικούς διαδρόμους, μπαλκόνια και κλινικές.

Δείτε τα έγγραφα:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θα «πουντιάζουν», δηλαδή, ασθενείς και εργαζόμενοι και θα κυκλοφορούμε με φακούς στους διάδρομους.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της διοίκησης αποδεικνύει τις προτεραιότητές της για περιορισμό των δαπανών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων και ασθενών.
Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικοί είναι οι στόχοι ασφάλειας και οι ασκήσεις ετοιμότητας safe hospital του ΟΔΙΠΥ, που αποτελούν απλά προσχήματα για την μείωση του κόστους με τη στοχοποίηση υγειονομικών για τις χρόνιες ελλείψεις. Πώς εξασφαλίζεται άλλωστε η «ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πτώσης» των ασθενών με κλειστά τα φώτα στις κλινικές και τους διαδρόμους; Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ασθενείς, είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό.

Καλούμε τη διοίκηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση! Διεκδικούμε την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας με επαρκή θέρμανση και φωτισμό των κλινικών».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα