188 χιλιάδες ευρώ για ρεύμα στο ΠαΓΝΗ μόνο για ένα μήνα!

Δυσβάσταχτο είναι το κόστος της ενέργειας για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο αναπληρωτής Διοικητής Στέλιος Κτενιαδάκης, σχολίασε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί το νοσηλευτικό ίδρυμα, ήδη από τον Νοέμβριο του 2021.

Μάλιστα, είχε γίνει και σχετική μελέτη, για τον αντίκτυπο που ενδεχομένως θα είχαν οι αυξήσεις στην ενέργεια, με τον κ. Κτενιαδάκη να προσθέτει πως οι προβλέψεις «έπεσαν μέσα» τουλάχιστον όσον αφορά το λογαριασμό της ΔΕΗ, που είναι… διπλάσιος. «Το θέμα όμως είναι, ότι έχουμε λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με πριν, αλλά τα ποσά που πληρώνουμε είναι διπλάσια σε σχέση με πέρσι».

Ο κ. Κτενιαδάκης, σημείωσε πως ένας λογαριασμός ρεύματος που κλήθηκε να πληρώσει το νοσοκομείο τον Αύγουστο του 2021, ήταν 86.000 ευρώ ενώ φέτος τον Αύγουστο, ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος στο ΠΑΓΝΗ, προκάλεσε «πονοκέφαλο» στη Διοίκηση αφού έφτανε τα 188.000 ευρώ! «Νούμερα, που είναι δύσκολα διαχειρίσιμα, για όλα τα νοικοκυριά και για τους ανθρώπους».

Kλείνοντας, ο κ. Κτενιαδάκης σημείωσε πως έχει δημιουργηθεί ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που το επόμενο διάστημα θα διανεμηθεί στο προσωπικό του ΠΑΓΝΗ, που θα αφορά την μείωση κατανάλωσης της ενέργειας, τόσο στα σπίτια τους όσο και στο νοσοκομείο, προκειμένου να περιοριστεί η ενεργειακή σπατάλη.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα