Συναγερμός στο Λιμενικό για μετανάστες στη θάλασσα – Διασώθηκαν 47 άτομα

Πρέπει να διαβάσετε

Επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών στήθηκαν σήμερα το πρωί (26/09) από το Λιμενικό στα νησιά της Σάμου και της Κω με την περισυλλογή συνολικά 47 ατόμων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκαν λέμβοι με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην πρώτη περίπτωση με 45 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή «Κουρουντερε» στη Σάμο και στη δεύτερη με δύο αλλοδαπούς στην περιοχή «Αμμόγλωσσα» στην Κω.

Στην περίπτωση της Σάμου, περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή και διάσωση 45 αλλοδαπών -14 άνδρες, 9 γυναίκες, 14 αγόρια και 8 κορίτσια-, όλοι καλά στην υγεία τους, και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Σημειώνεται ότι η λέμβος καταστράφηκε.

Από την άλλη, στην περίπτωση της Κω, δύο αλλοδαποί περισυνελέγησαν από επιβαίνοντες σε ιστιοφόρο σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα του νησιού, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Κω.

Προανακρίσεις διενεργούνται από τις οικείες Λιμενικές Αρχές.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα