Εκδήλωση μνήμης για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Τρίτης και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τετ-α-τετ ήταν αυτό του Πάνου Καμμένου με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Όταν συναντήθηκαν, Κοντοστάθηκαν, χαμογέλασαν και αντάλλαξαν χειραψία. Τότε ο πρώην επικεφαλής των ΑΝΕΛ, με εμφανώς πειρακτική διάθεση, του είπε: «Σταύρο, πέρνα πρώτος εσύ, γιατί την προηγούμενη φορά που μπήκα εγώ πρώτος έχασες την ευκαιρία της συγκυβέρνησης».
Η ατάκα παρέπεμπε στο περιστατικό που περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του «Ιθάκη». Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, τη βραδιά της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο Θεοδωράκης ανέβαινε τις σκάλες της Κουμουνδούρου για να συναντήσει τον Τσίπρα και να συζητήσουν ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Καμμένος είχε ήδη προηγηθεί και είχε συμφωνήσει μαζί του.
Ωστόσο, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δώσει διαφορετική εκδοχή. Όπως έχει αναφέρει, η γραμματέας του Τσίπρα είχε μεταθέσει το ραντεβού τους κατά μία ώρα ώστε να προηγηθεί ο Καμμένος, με τον οποίο ο τότε πρωθυπουργός είχε ήδη αποφασίσει να συγκυβερνήσει.


