Στη θανατηφόρα διάβαση μέσα από τον Γεροπόταμο όπου ξεκληρίστηκε μία ολόκληρη οικογένεια, ο χρόνος μπορεί να σταμάτησε για τέσσερις ανθρώπους ωστόσο οι ευθύνες παρασύρθηκαν στα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Τα «γιατί» είναι αμείλικτα και όσο και αν κάποιοι θεωρούν (ή τους βολεύει) ότι «ο χρόνος δεν προσφέρεται για άγονες συζητήσεις για αρμοδιότητες» θα πρέπει ως κοινωνία να αντιληφθούμε ότι χάθηκαν άδικα τέσσερις ζωές επειδή, απλά, έβρεξε τη μοιραία νύχτα του περασμένου Σαββάτου και στον … λαβύρινθο των αρμοδιοτήτων δεν υπήρξε κανένα μέτρο πρόληψης στο επικίνδυνο σημείο του δρόμου που διασχίζει το ποτάμι.

Και όμως όλοι γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος δρόμος μετατρέπεται σε σκηνικό βγαλμένο από την Κόλαση του Δάντη χωρίς όμως τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη για οδηγούς.

Τη νύχτα του Σαββάτου παραμόνευε μονάχα ο θάνατος γιατί δεν είχε προβλεφθεί καμία σήμανση που να ενημερώνει τους οδηγούς ότι ο δρόμος περνάει μέσα από το ποτάμι.

Ακόμα και σήμερα, στη σκιά της ασύλληπτης αυτής τραγωδίας υπάρχουν αντίστοιχα σημεία στην ενδοχώρα της Κρήτης με επικίνδυνες «ιρλανδικές διαβάσεις» χωρίς καμία σήμανση.

Μάλλον αυτά είναι …ψιλά γράμματα. Εξάλλου, η αρμοδιότητα είναι των άλλων…